Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

StarVind hier uw product!

De keuze is reuze in kettingzaagolie!

Jouw kettingzaag is onmisbaar gereedschap. Je bent hovenier of je hebt Zaagmans voor privégebruik. Eén ding is zeker: jouw ronkende kettingzaag wil je goed onderhouden. Een juiste kettingzaagolie is afhankelijk van het merk en type van je zaag en de frequentie waarmee jij hem gebruikt. Kwaliteit van de kettingzaagolie en de biologische afbreekbaarheid zijn belangrijke factoren. Je wil niet de mooie natuur vervuilen en al helemaal geen problemen met je zaag. Door een juiste kettingzaagolie te kiezen, voorkom je problemen als het rekken van je zaagketting, een kapotte ketting of beschadiging aan je zaagblad.

KETTING, KETTING, KETTING
Een kettingzaagolie moet penetreren in de schalmen, niet wegslingeren of afdruipen en bovendien je ketting beschermen tegen vuil, stof en zandophoping rondom de aandrijving. Een goede kwaliteit olie verlengt de levensduur van je ketting, doordat rek op je zaagketting of beschadiging van je schalmen wordt voorkomen. Mooi man.

ZAGEN, ZAGEN, WIEDE, WIEDEWAGEN
Wie zaagt is meestal buiten. Onder wisselende weersomstandigheden staan de echte zagers in weer en wind te rammen. Kort gezegd zijn er twee soorten kettingzaagolie: biologische en minerale kettingzaagolie. We zetten het even op een rijtje.

MINERALE KETTINGZAAGOLIE: Topspul. Het koelt goed en heeft een enorm goed hechtend vermogen. Enige nadeel: het wordt slecht afgebroken in het milieu.

BIOLOGISCHE KETTINGZAAGOLIE: Eveneens topspul. Het wordt afgebroken door het milieu, maar kan wel wat eerder verharden.

De overheid en steeds meer grote bedrijven eisen milieuvriendelijke kettingzaagolie. We zien dat steeds meer biologische kettingzaagproducten en milieuvriendelijke producten de overhand nemen. En laat Oliehandel.nl deze producten nou in het assortiment hebben. Scherp geprijsd én een snelle levering.

KETTINGZAAG KEUZESTRESS?!

Nee joh, ben je mal. Begin bij het instructieboekje van je kettingzaag. Hierin staan waardevolle tips van de leverancier van jouw zaag. Daarnaast heeft jouw keuze voor een kettingzaagolie grote invloed. Keuze tussen een hoogwaardige minerale olie voor duurzame inzetbaarheid of juist een snellere biologisch afbreekbare variant.

Van Oliehandel.nl even een paar tips om tijdens je overweging mee te nemen. Komt ‘ie:

  • De belasting van je kettingzaag. Licht tot middelzwaar of uitsluitend het zware werk
  • De gebruiksfrequentie
  • Waar wil je dat je kettingzaagolie aan voldoet? Sterke aanhechting, milieuvriendelijkheid, standtijd, hoge of lage temperaturen, hoge of lage snelheden

Goeie olie dus. Twijfel je nog? Geen probleem! Onze adviseurs zitten voor je klaar om je te adviseren over de juiste kettingzaagolie.

Stel een vraag
Geef je mening