Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie benzine motor verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Voor het onderhoud van uw auto is het onder andere van belang, regelmatig het oliepeil van uw motor te controleren. Voor een goede werking van uw motor is motorolie essentieel, de levensduur en prestaties zijn namelijk afhankelijk van de smering. Gebruik daarom altijd de goede olie met daarbij de juiste hoeveelheid. In iedere handleiding van de auto staat om de hoeveel kilometers de olie ververst moet worden. Wij raden aan de olie elk jaar te verversen.

Oliepeil controleren
Als u van plan bent het oliepeil te controleren zorg dan dat de motor koud is. Hierdoor zit alle olie in de motorcarter en kunt u het oliepeil goed meten. Zorg ervoor dat de auto op een vlakke ondergrond geparkeerd staat als u het oliepeil wilt meten. Maak de peilstok goed schoon met een niet pluizige doek en stop de peilstok in de olietank, wacht een paar seconden en controleer vervolgens de peilstok. Een goede oliestand zit tussen het minimum en maximum in. Als het oliepeil zich iets boven het minimum bevindt dan moet er olie bijgevoegd worden. Het bijvullen doet u beetje bij beetje en peil het olieniveau na het bijvullen. Het controleren van het oliepeil kunt u het beste om de twee weken doen.

Door middel van uw kenteken krijgt u bij Oliehandel.nl gemakkelijk een overzicht welk product geschikt is voor uw auto. U kunt Oliehandel.nl natuurlijk ook altijd telefonisch of via de mail (info@oliehandel.nl) om raad vragen.


Motorolie van uw diesel motor verversen? Klik hier

Stel een vraag
Geef je mening