Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Scooter olie verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Om je scooter in goede conditie te houden is het belangrijk om voor iedere rit uw verlichting, remmen, banden en claxon te controleren. Dit kan verassingen tijdens het rijden voorkomen. Ook is het belangrijk om regelmatig het oliepeil te controleren van uw scooter. Als dit niet wordt gedaan kan er schade aan de motor ontstaan. Het bijhouden van het oliepeil is zelfs zo belangrijk dat het grote invloed heeft op de levensduur van uw scooter.

Oliepeil controleren
Als u van plan bent het oliepeil te meten, zet u uw scooter als eerste op de standaard en zorg dat de scooter horizontaal staat. Vervolgens draai u de dop los en veegt u met een (bij voorkeur) papieren doek de peilstok af. Om erachter te komen hoeveel olie er nog in de motor bevindt stopt u de peilstok in de motorblok om vervolgens de peilstok weer terug te halen. als het goed is zit er olie tot aan de verdikking van de peilstok. Is dit niet het geval dan moet er olie bijgevuld worden. Denk bij het aanvullen van de olie eraan dat u dit in kleine hoeveelheden doet, te veel olie is namelijk erg slecht voor de motor. Als er teveel olie in de motorblok zit dan kunt u de olie eruit laten lopen door de stop onder het motorblok los te draaien, gebruik hierbij altijd een opvangbak. Draai vervolgens de stop weer dicht en vul uw motorblok bij met olie. In de motor kan ongeveer 0,75 liter olie.

Voor de juiste scooterolie bent u bij Oliehandel aan het juiste adres. Kroon Oil Scoosynth is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het bijvullen van het oliepeil van uw scooter.

Oliehandel beschikt daarbij over een ruim assortiment aan bromfietsproducten, Semi Synthetische Motorfietsolie, schoonmaakproducten voor uw tweewieler en brommer olie.

Bekijk ons aanbod van tweewieler producten hier

Stel een vraag
Geef je mening