Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Versnellingsbak olie verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Er bestaat veel onduidelijkheden over wanneer de olie van een versnellingsbak nu ververst moet worden. In de meeste gevallen geeft de fabrikant aan dat dit nooit vervangen hoeft te worden. Toch wordt het aanbevolen om de olie te verversen nadat u de eerste 100.000 kilometer bent gepasseerd en dit vervolgens na elke 60.000 kilometer te herhalen. Hierdoor heeft u de garantie dat de versnellingsbak in goede conditie blijft.

Versnellingsbak olie verversen
De versnellingsbak verversen gaat niet bij elke auto op dezelfde manier. Grof gezegd komt het er op neer dat als eerste de aftapplug los gedraaid moet worden om de olie eruit te laten stromen, zorg hierbij voor een opvangbak. De aftapplug zit meestal onderop de versnellingsbak. De vulopening zit in de meeste gevallen aan de zijkant en moet bij worden gevuld totdat het begint over te lopen. Dit doe je d.m.v. een slangetje. De auto moet bij het verversen van de versnellingsbak horizontaal staan want anders klopt de hoeveelheid niet.

Let er altijd op dat u de juiste olie gebruikt om de versnellingsbak bij te vullen.

Oliehandel.nl beschikt over een ruim assortiment aan versnellingsbak oliën en bent u aan het juiste adres voor een gedegen advies.
Enkele producten die Oliehandel.nl aanbiedt zijn:

Bekijk hier het totale aanbod van versnellingsbak oliën

Stel een vraag
Geef je mening