Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie audi verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Het controleren en zo nodig verversen van het oliepeil is een belangrijk en noodzakelijk onderdeel voor het onderhoud van uw Audi. Een gezonde motor presteert beter en heeft een langere levensduur. In het instructieboekje van uw Audi wordt aangegeven wanneer u het beste het oliepeil kan verversen. Verstandig is om het oliepeil bij een nieuwe Audi elke week te controleren.

Oliepeil controleren van uw Audi
Zorg dat uw Audi op een vlakke ondergrond geparkeerd staat voordat u begint met het controleren van het oliepeil. Ook is het belangrijk om de olie te peilen bij een koude motor, mocht de motor nog warm zijn laat deze dan eerst 10 minuten afkoelen voor dat u het oliepeil wilt gaan meten. Veeg de peilstok schoon met een niet pluizige doek. Stop de peilstok in de motor en wacht even met het terughalen, lees vervolgens de peilstok af. De peilstok heeft een minimalal en maximaal peil, het verschil hier tussen is meestal een liter. Mocht het peil te laag staan vul dan eerst een halve liter bij en zorg dat u niet het maximale niveau overschrijdt. Dit is namelijk schadelijk voor uw motor evenals een te laag peil.

Oliehandel.nl heeft een ruim assortiment aan motoroliën die aan alle kwaliteitseisen voldoet. Heeft u geen idee welke motorolie geschikt is voor uw Audi? Vul hier het kenteken van uw Audi in en u krijgt een overzicht van geschikte producten voor uw Audi. Heeft u toch liever persoonlijk advies? Ons team van specialisten adviseren u graag.


Bekijk hier onze verversingstips voor Mercedes

Stel een vraag
Geef je mening