Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

BMW motorolie verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Controleer regelmatig het oliepeil van uw BMW en vul zo nodig olie bij indien nodig. Dit is belangrijk omdat te weinig of teveel olie schadelijk is voor uw motor. Het bijhouden van het oliepeil heeft ook nog eens als voordeel dat het de prestaties en de levensduur van uw motor aanzienlijk verbeterd. Bij een nieuwe BMW is het verstandig om elke week het oliepeil te controleren. In de handleiding van uw BMW is te vinden wanneer wordt aangeraden de olie te verversen.

Oliepeil controleren van uw BMW
Zorg bij het controleren van het oliepeil ervoor dat uw BMW op een vlakke ondergrond geparkeerd staat en de BMW niet voortijds is gebruikt. Dit heeft als reden dat als de motor gestart wordt, de olie door de motor wordt rond gepompt waardoor de olie zich dan overal in de motor bevindt. De olie zal vanzelf teruglopen naar het laagste punt in de motor als de BWM langere tijd stilstaat. Zorg voor het meten van het oliepeil ervoor dat je de peilstok eerst schoonmaakt met een schone papieren doek. Plaats vervolgens de peilstok in de motor en wacht dan een paar seconden met het weer terug halen van peilstok. Op de peilsok bevinden zich twee streepjes boven elkaar, als de olie zich tussen deze twee streepjes bevind dan is uw olie goed op peil. Wanneer de olie onder het laagste streepje van de peilstok zit dan betekend dat er te weinig olie in de motor zit en bijgevuld moet worden. Bevind de olie zich boven de twee maatstreepjes dan zit er te veel olie in de motor. Rijden met te veel olie is net zoals rijden met te weinig olie schadelijk voor uw motor en moet te allen tijde voorkomen worden, let bij het bijvullen er dan ook op dat u de juiste hoeveelheid olie bijvult.

Door uw kenteken van uw BMW in te vullen krijgt u bij Oliehandel.nl een overzicht van welke oliën geschikt zijn voor uw BMW. Ook is het bij Oliehandel.nl mogelijk om op merk en viscositeit te zoeken.


Klik hier voor verversingstips van andere automerken

Stel een vraag
Geef je mening