Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie Fiat verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Het is noodzakelijk om regelmatig het oliepeil te controleren van uw Fiat en zo nodig te verversen. Motorolie is essentieel voor uw motor en moet goed op peil zijn, uw motor gaat hierdoor langer mee en kan te allen tijde topprestaties leveren. Bij de aanschaf van een nieuwe Fiat wordt het aangeraden om elke week het oliepeil te controleren zodat u op een gegeven moment zelf kunt inschatten in welk tijdsbestek het oliepeil bij gevuld moet worden.

Controleren van het oliepeil
Het oliepeil is gemakkelijk zelf te controleren en bij te vullen. Voordat u het oliepeil wilt gaan meten zorg er dan voor dat uw Nissan op een vlakke ondergrond geparkeerd staat. Zorg er ten tweede voor dat de motor koud is, een warme motor kan een verkeerde meting opleveren omdat de olie nog verspreid in de motor zit. Veeg de peilstok schoon met een niet pluizige doek en nu kunt u beginnen met het oliepeil te meten. Stop de peilstok in de motor en wacht enkele tellen met terug halen. Op de peilstok zitten twee strepen, namelijk een min en max streepje. De olie hoort het dichtst bij het max streepje te zitten, is dit niet zo dan kunt u beginnen met bijvullen. Gebruik bij het bijvullen altijd een trechter om geknoei te voorkomen. Let er op dat u niet teveel olie bijvult, te veel of te weinig olie is schadelijk voor uw motor.

Bij Oliehandel.nl bent u aan het juiste adres voor de juiste motoroliën. Door hier uw kenteken in te vullen kunt u er zelf achter de juiste motorolie voor uw Fiat. Ook is het mogelijk om op merk te zoeken. Voor advies of andere vragen neem gerust contact op met de specialisten van Oliehandel.nl.


Bekijk hier onze verversingstips voor Fiat

Stel een vraag
Geef je mening