Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie honda verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

In het belang van uw Honda is het noodzakelijk dat u regelmatig het oliepeil controleert en daarbij het oliepeil op het juiste peil houdt. Dit verbetert de prestaties en levensduur van de motor op korte en lange termijn. In het instructieboekje van uw Honda is meestal te vinden in welk tijdsbestek de motorolie aan vervanging toe is. Bij de aanschaf van een Honda wordt het aangeraden om het oliepeil zeker in het begin wekelijks te controleren. Nadat u dit een paar weken heeft gedaan, bent u vanzelf in staat om het verbruik van de motorolie in te schatten.

Hoe controleert u het oliepeil?
Als u het oliepeil wilt gaan controleren zorg er dan voor dat de motor van uw Honda koud is en niet daarvoor nog gebruikt is. Bij een koude motor zit de motorolie namelijk nog in de motorcarter en bij een verwarmde motor bevindt de olie zich nog verspreid in de motor. Het meten van het oliepeil kan het beste gedaan worden als de Honda op een vlakke ondergrond geparkeerd staat. Om het oliepeil van uw Honda te meten maakt u de motorkap los en draait u de peilstok los. Zorg dat u een schone niet pluizige doek gebruikt om de peilstok schoon te maken als u het oliepeil wilt gaan meten. Nadat de peilstok schoon is gemaakt kunt u de peilstok in de motor stoppen, wacht vervolgens enkele seconden met het terug halen van de peilstok. Op de peilstok bevinden zich twee maatstreepjes waar de olie zich tussenin moet bevinden. Als dit niet het geval is, zit er te veel of te weinig motorolie in de motor. Vul de olie bij met behulp van een trechter als er te weinig motorolie in de motor zit. Laat er motorolie uitlopen als blijkt dat er te veel motorolie in de motor zit.

Motorolie voor uw Honda kunt u gemakkelijk bestellen bij Oliehandel.nl. U kunt de juiste motorolie gemakkelijk vinden door hier uw kenteken in te vullen. Ook kunt u op merk zoeken naar de juiste motorolie voor uw Honda.


Bekijk hier het totale aanbod van Automotive oliën

Stel een vraag
Geef je mening