Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie mercedes verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Motorolie is essentieel voor een goede werking van uw motor, daarom is het zo belangrijk om het oliepeil regelmatig te controleren en te verversen als dat nodig blijkt. In de handleiding van uw Mercedes kunt u vinden bij welke kilometerstand u het beste de olie kunt verversen. Als dit niet het geval is raden wij u aan dit te vragen bij uw Mercedes dealer in de buurt. Het wordt aangeraden om bij de aanschaf van een nieuwe Mercedes het oliepeil wekelijks te controleren. Als u dit een paar weken heeft gedaan bent u vanzelf in staat om het verbruik van uw motorolie in te schatten voor uw Mercedes.

Controleren van het oliepeil
Er zijn een paar belangrijke punten die u moet weten voordat u gaat beginnen met het controleren van het oliepeil. Zorg er ten eerste voor dat uw Mercedes geparkeerd staat op een vlakke ondergrond. Zorg er ten tweede voor dat de motor koud is, dit is belangrijk om een goed meetresultaat te krijgen. Veeg vervolgens de peilstok schoon met een schone niet pluizige doek en u kunt beginnen met het oliepeil te meten. Wacht enkele seconden met het terug halen van de peilstok en bekijk vervolgens het resultaat. Op de peilstok ziet u twee streepjes, een min- en max streepje. Het oliepeil dient altijd zo dicht mogelijk bij het max streepje te zitten, is dit niet het geval kunt u het oliepeil het beste bij vullen totdat dit wel het geval is. Let wel dat u voorzichtig te werk moet gaan als u het oliepeil wilt gaan bijvullen, doe dit dan ook met mate om te voorkomen dat u teveel motorolie bijvult. Te veel of te weinig olie kan uw motor ernstig beschadigen.

Bij Oliehandel.nl helpen we u graag met het uitkiezen van de perfecte motorolie voor uw Mercedes. Door het kenteken van uw Mercedes in te vullen krijgt u bij Oliehandel.nl een overzicht van welke oliën geschikt zijn voor uw Mercedes. Ook is het bij Oliehandel.nl mogelijk om op merk te zoeken. Mocht u toch liever persoonlijk advies willen, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze specialisten.


Oliefilter vervangen? Bekijk hier onze tips

Stel een vraag
Geef je mening