Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie Mini verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Het onderhoud van uw Mini heeft u deels zelf in handen, zo kunt u gemakkelijk zelf het motoroliepeil controleren en wij zullen u hier enkele tips over geven. Een gezonde motor heeft als voordeel dat het voortdurend topprestaties kan leveren en daarbij een langere levensduur heeft. Om dit waar te maken is het van belang regelmatig het oliepeil te controleren en zo nodig te verversen. In het service boekje van uw Mini kunt u zien bij welke kilometerstand de motorolie ververst moet worden.

Hoe controleer ik het oliepeil?
Er zijn een paar belangrijke punten die u moet uitvoeren voordat u het oliepeil kunt gaan meten. Zorg ten eerste ervoor dat uw Mini horizontaal geparkeerd staat en zorg er ten tweede voor dat de motor koud is. Bij een warme motor zit de olie nog verspreid in de motor, dit zorgt dus voor een verkeerd meetresultaat. Om de peilstok goed af te kunnen lezen maakt u deze eerst schoon met een schone niet pluizige doek. Nu kunt u beginnen met het oliepeil te controleren. Stop de peilstok in de olietank en wacht enkele seconden met het terughalen. De peilstok heeft twee streepjes, een min en max streepje. De olie behoort net onder het max streepje te zitten. Is dit niet het geval dan moet u het oliepeil bijvullen. Doe dit zorgvuldig want te veel olie is schadelijk voor uw motor evenals te weinig olie.

Het is belangrijk dat u de juiste motorolie gebruikt om het oliepeil bij te vullen. Door middel van uw kenteken in te vullen krijgt u te zien welke motorolie geschikt is voor uw Mini. Heeft u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten.


Bekijk hier onze verversingstips voor Toyota

Stel een vraag
Geef je mening