Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie toyota verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Een belangrijk onderdeel bij het onderhoud van uw Toyota is om regelmatig het oliepeil te controleren. Als er zich te veel of te weinig motorolie in de motor bevindt dan is dit schadelijk voor de motor. Een goed verzorgde motor zorgt voor een langere levensduur en presteert beter dan een slecht onderouden motor. In het instructieboekje van uw Toyota staat aangegeven om de hoeveel kilometers de olie ververst moet worden. Aangeraden wordt om de olie elk jaar te verversen.

Het oliepeil controleren
Het oliepeil van uw motor kunt u zelf gemakkelijk controleren. Zorg voordat u gaat beginnen met meten, dat uw Toyota op een vlakke ondergrond geparkeerd staat en dat de motor koud is. Als de motor nog warm is krijgt u geen goed beeld van het gemeten resultaat omdat nog niet alle olie terug in de motorcarter is gelopen. Maak vervolgens de peilstok schoon met een niet pluizige doek en nu kunt u het oliepeil gaan meten. Stop de peilstok in de olietank en wacht dan enkele tellen. Op de peilstok bevindt en zich twee streepjes, namelijk een min en max streepje. Als de olie zich dicht bij het max streepje bevind dan hoeft u geen actie te ondernemen. Is dit niet het geval dan moet u motorolie bijvullen, ga hierbij secuur te werk en gebruik altijd een trechter bij het bijvullen. Let er op dat u niet teveel olie bijvult, zoals wij al eerder aangaven is te veel olie niet goed voor de motor.

Door hier het kenteken van uw Toyota in te vullen kunt u gelijk zien welke motorolie geschikt is voor uw motor, ook is het mogelijk om bij Oliehandel.nl te zoeken op merk. Mocht u toch liever persoonlijk advies willen dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten van Oliehandel.nl.


Bekijk hier onze verversingstips voor Audi

Stel een vraag
Geef je mening