Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Volkswagen motorolie verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Door regelmatig het oliepeil van uw Volkswagen te controleren en daarbij het oliepeil op peil houdt, verbeterd u de prestaties en levensduur van de motor van uw Volkswagen. Motorolie is essentieel voor een goede werking van uw motor en daarom is het bijhouden van het oliepeil zo belangrijk. In de handleiding van uw Volkswagen is te vinden om de hoeveel kilometers de olie ververst moet worden. Het wordt overigens aangeraden om de olie minimaal elk jaar te verversen.

Controleren van het oliepeil

Voordat u gaat beginnen met het controleren van het oliepeil van uw Volkswagen, zorg dan dat de motor koud is. Hierdoor kunt u het oliepeil beter meten dan bij een warme motor omdat de olie alleen in de motorcarter zit. Zorg bij het meten van uw motorolie ervoor dat uw Volkswagen op een vlakke ondergrond geparkeerd staat. Neem vervolgens de peilstok uit de motor en veeg de peilstok schoon en droog met een schone niet pluizige doek. Stop de peilstok in de olietank en wacht een paar seconden voordat u de peilstok gaat controleren. Op de peilstok bevinden zich twee streepjes waar de olie tussenin moet zitten bij een goede oliestand. Als het oliepeil onder het laagste streepje zit of boven het bovenste streepje bevind, betekend dit dat er te veel of te weinig olie in de motor zit en dit is schadelijk voor uw motor. Let bij het bijvullen van de motorolie erop dat u hiervoor een trechter gebruikt en vul beetje bij beetje bij. Het wordt aangeraden om het oliepeil om de twee weken te controleren.

Bij Oliehandel.nl kunt u door middel van uw uw kenteken in te vullen gemakkelijk een overzicht krijgen van producten die geschikt zijn voor uw Volkswagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om Oliehandel.nl telefonisch of via de mail (info@oliehandel.nl) om advies te vragen.


Bekijk hier het totale aanbod van Automotive oliën

Stel een vraag
Geef je mening