Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Motorolie volvo verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Belangrijk is om het motoroliepeil regelmatig te controleren van uw Volvo en de olie zo nodig te verversen. Dit is belangrijk omdat te weinig of teveel motorolie uw motor kan beschadigen. Een goed onderhouden motor verbeterd daarbij de prestaties en levensduur van de motor van uw Volvo. Het service boekje van uw Volvo geeft aan bij welke kilometerstand de motorolie ververst moet worden. Is dit niet het geval dan adviseren wij het oliepeil om de 2500 kilometer te verversen.

Controleren van het oliepeil van uw Volvo
Als u het oliepeil wilt gaan controleren, zorg dan dat u dit doet bij een koude motor. De reden hiervan is dat bij een warme motor de olie nog geen tijd heeft gehad om weer terug te lopen naar de oliecarter. Parkeer uw Volvo op een horizontale ondergrond om een goed meelresultaat te krijgen. Veeg vervolgens de peilstok schoon met een niet pluizige doek. Controleer nu het oliepeil en trek de peilstok pas terug naar enkele tellen. De peilstok heeft een min- en max streepje, de olie behoort dicht bij het max streepje te zitten. Als dit niet zo blijkt te zijn dan moet u het oliepeil bijvullen. Ga hierbij zorgvuldig en secuur te werk en gebruik hierbij een trechter.

Bepaalde motorvarianten beschikken over een motoroliesticker op de motorkap. De specificatie die daarop vermeld staat geeft de aanbevolen oliekwaliteit en de viscositeit van de te gebruiken motorolie aan. Bij Oliehandel.nl kunt u het kenteken van uw Volvo invoeren om tot de juiste motorolie te komen. Ook is het bij Oliehandel.nl mogelijk om op merk en viscositeit te zoeken. Natuurlijk kunt u ook persoonlijk contact met ons opnemen voor een betrouwbaar advies.


Bekijk hier onze tips over het verversen van motorolie van andere automerken

Stel een vraag
Geef je mening