Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

Remvloeistof verversen? - Olie koop je online bij Oliehandel.nl

Het advies is om remvloeistof bij een auto om de twee jaar te vervangen. Remvloeistof is hydrofiel en trekt vocht aan, dit kan op termijn zorgen voor lekkage bij de cilinders, interne corrosie of zelfs voor het wegvallen van de remwerking. Kortom, het is belangrijk om de remvloeistof te vervangen omdat het toch enige veiligheid garandeert.

Verversen remvloeistof
Het vervangen van remvloeistof is een klus die je zelf kunt uitvoeren indien je verstand hebt van het ontluchten van een remsysteem van een auto. Anders wordt het aangeraden om dit te laten doen bij een garagebedrijf. Hier hebben ze speciale apparatuur in handen waarmee remvloeistof moeiteloos te vervangen is.

Bijvullen remvloeistof
De remvloeistof dient op peil te zijn om een goede werking van de remmen te garanderen. Mocht de remvloeistof niet op het maximale niveau staan kan dit komen doordat remvoeringen en remblokken op ten duur slijten, hierdoor daalt ook het niveau van de remvloeistof.

Bij het aanvullen van remvloeistof tot het maximale niveau moet u op een paar belangrijke punten letten. Ten eerste wordt het niet aangeraden om remvloeistof bij te vullen vanuit een al geopende fles waarvan niet bekend is wanneer deze fles is geopend. Vul ten tweede alleen remvloeistof bij met dezelfde specificaties als de remvloeistof die zich al in het reservoir bevindt. Remvloeistof is te verkrijgen in DOT 3, 4, 5 en 5.1 specificatie. Neemt u voor vragen of advies hierover contact op met een van onze specialisten van Oliehandel.

Na het bijvullen is het overigens verstandig om het niveau van de remvloeistof een tijdje in de gaten te houden. Daling van het remvloeistof kan duiden op een lekkage van het remsysteem. Mocht u tijdens het bijvullen van de remvloeistof per ongeluk remvloeistof geknoeid hebben op de lak van uw auto. Verwijder de remvloeistof direct met veel water, anders kan het uw autolak flink beschadigen.

Oliehandel biedt verschillende soorten remvloeistoffen aan. Producten die aangeraden worden door Oliehandel kunt u hier bekijken.

Stel een vraag
Geef je mening