Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

StarVind hier uw product!

​VEILIG DE WEG OP IN DE WINTER!

De winter is weer in aantocht en de eerste nachtvorst hebben we inmiddels gehad.

Wanneer de dagen korter worden en de kans op gladheid groter is, is aandacht voor veiligheid extra belangrijk. Graag helpen we jou in de winter ook veilig op (de) weg.

Vandaar de volgende tips;

Voor de eerste vorst is het raadzaam je deurrubbers in te smeren met een rubberstick.

Dit voorkomt vastgevroren deuren en vorstschade aan deurrubbers.

Start, wanneer het gevroren heeft, voor het krabben van de ruiten vast je auto. Zet de blower op de voorruit aan. Geen zin om te krabben? Maak dan gebruik van een goede ruitenontdooier.

Let op, de goedkopere varianten tasten vaak je ruitenwissers-/rubbers en autolak aan.

Spuit de ruitenontdooier gelijkmatig over je ruiten en je zult zien dat het ijs binnen enkele seconden het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Voor een bevroren slot gebruik je een speciale slotontdooier. Wij raden heet water ten zeerste af; dit bevriest namelijk binnen enkele ogenblikken waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Ook een accu kan in de winter voor de nodige problemen zorgen. Met name voor degene die voornamelijk korte afstanden rijdt. Een accu ontlaadt bij koud weer sneller, daarom adviseren wij een goede druppellader voor koudere dagen. Deze laadt en ontlaadt de accu geheel automatisch. Zo voorkomt de druppellader onaangename verrassingen . Aansluiten is zeer eenvoudig.

Tot slot kan de juiste motorolie het verschil maken tussen een auto die door vrieskou wel of niet start. Een goede accu en toch een moeilijke start in de winter? Gebruik dan de laagste viscositeit motorolie welke wordt aanbevolen door de fabrikant. Bij twijfel kan je ons altijd bellen.

Wij wensen je ook in de winter veel rijplezier!

Stel een vraag
Geef je mening