Terras- en fietsseizoen!

Terras- en fietsseizoen is geopend!

De terrassen gaan weer open! Bovendien staat het mooie weer voor de deur, de natuur is op z’n mooist….! Tijd om dat stalen ros uit de schuur te halen; tijd om er weer lekker op uit te gaan met de fiets. Om niet voor vervelende verrassingen te komen staan, is het slim om je fiets klaar te maken voor een nieuw terras- en fietsseizoen.

Maak als eerste je fiets schoon met een (lauwwarm) sopje, dit maak je het beste met een autoshampoo, je kan ook de speciale bikewash of Bike & Chain Cleaner gebruiken. Deze zijn gemaakt voor gespoten lakken en tasten die niet aan. Voor de moeilijk bereikbare onderdelen kan je een tandenborstel of een doek gebruiken. Gebruik liever geen hogedrukspuit, hiermee verwijder je ongewenst al snel het vet uit de lagers. Laat je fiets nu goed drogen en wrijf daarna de fiets in met waterafstotende fietsolie of bike shine spray.

Het is belangrijk om regelmatig je ketting te smeren, maar zeker aan het begin van het seizoen een “must”. Voor je gaat smeren, is het belangrijk om je ketting te reinigen. Spuit de ketting in met een goede kettingreiniger of Bike & Chain Cleaner. Wrijf hem vervolgens met een oude doek droog en spuit hem daarna in met een goede kettingolie (spray). Een goede kettingspray zal zich hechten aan de ketting, en is in  staat om tussen de schakels “te kruipen”. Gebruik dus nooit een willekeurige olie. Een handige hulp om te voorkomen dat je fiets onder de kettingspray komt is de kettingspray-spatbeschermer.

Tot slot adviseren wij om alle chrome & aluminium delen schoon te maken en te poetsen zodat deze niet worden aangetast door vocht. Hiervoor gebruik je het beste een professionele Chrome & Alu polish.

Controleer nu nog even je bandenspanning en de verlichting. Bij een elektrische fiets check je uiteraard de accu om ervoor te zorgen dat jij helemaal klaar bent voor het nieuwe fietsseizoen!

Share:

Whatsapp