GTL, de brandstof van de toekomst! 10 Vragen & antwoorden: álles over GTL, vindt u bij Oliehandel.nl!

1. Wat is GTL?

GTL is een afkorting van Gas To Liquid, letterlijk vertaald: van gas naar vloeibaar. GTL wordt op synthetische wijze verkregen uit aardgas. Het is een vrijwel reukloos, kleurloos en biologisch afbreekbare brandstof.

 

2. Aan welke normen (specificaties) voldoet GTL?

Onze GTL is van Shell kwaliteit en voldoet aan de onlangs ingevoerde EN 15940 normering.

3. Wat is het grote voordeel van GTL ten opzichte van de conventionele diesel?

GTL verbrandt efficiënter dan de standaard dieselbrandstof uit ruwe olie. Dit betekent dus dat het minder stikstofoxiden, zwaveloxiden en roet produceert. Het vermindert de verkoling van verstuivers, klepstoters en cilinderwanden.

4. Moet u iets aanpassen aan uw tank of voertuigen voordat u GTL gaat gebruiken?

Nee! GTL is in gebruik hetzelfde als de conventionele diesel. U kunt GTL tanken met dezelfde pompen uit uw huidige tank. Aftanken van GTL in uw voertuigen duurt niet langer, de capaciteit blijft hetzelfde. De brandstof is direct in iedere motor toe te passen zonder enige motoraanpassing. Dit geldt voor zowel nieuwe als oudere dieselmotoren.

5. Wat gaat GTL kosten?

De exacte kosten van GTL fuel zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal liters welke we bij u aftanken. Wij communiceren dagelijks onze prijzen via een automatische mail. Klik hier om onze dagprijzen te ontvangen! Let wel, u betaald de dagprijs van de dag van levering . Omdat GTL eenvoudig, zonder aanpassingen of investeringen (bijvoorbeeld roetfilters) in uw wagenpark kan worden toegepast, zult u merken dat het een kosteneffectieve oplossing is voor uw brandstof. Bespaar op onderhoudskosten van roetfilters + minder verbruik van Adblue® en GTL levert u aanzienlijke kostenvoordelen op.

6. Kan er met GTL nog steeds vocht ontstaan in mijn tank?

Dit kan nog steeds. Maar het heeft veel minder invloed op de kwaliteit van de GTL. Door de seizoenen hebben we nou eenmaal te maken met temperatuurverschillen en blijft er vocht ontstaan onderin de tank. Zorg dat er bij de afgifte van de tank een Cim Tek Filter wordt geplaatst om condenswater te filteren en er geen vocht meer wordt aangezogen.

7. Voor welke bedrijven is GTL interessant?

Voertuigen of machines welke GTL gebruiken stoten nauwelijks meer rook uit tijdens gebruik. Het kan dus goed toegepast worden in het openbaar vervoer, vuilnisophaaldiensten en koeriers- of pakketdiensten. GTL is ook zeer interessant voor machines in havens, luchthavens of stroomgeneratoren op de bouw. Daarnaast is het een goede oplossing wanneer u of uw personeel vaak uitlaatgassen inademt, bijvoorbeeld door het werken in afgesloten ruimtes (tunnels/binnen) en werkzaamheden in of rondom de machines.

8. Kan ik zonder problemen overstappen op GTL?

Jazeker, GTL is volledig mengbaar met conventionele diesel. Dit geldt ook voor de opslag!

9. Kan ik GTL ook in de winter (bij vorst) gebruiken?

Ja, GTL kan het hele jaar door worden gebruikt omdat het voorzien is van uitstekende ‘Cold Flow’ eigenschappen. 'Cold Flow' verbetert de doorstroming en vloeibaarheid van GTL in de winter. Zeker voor kleinere gebruikers is dit heel interessant, omdat u het hele jaar van één type brandstof gebruik kunt maken.

10. Kan er in GTL dieselbacterie ontstaan?

Er kan in GTL nog steeds een dieselbacterie ontstaan, maar bij een goede installatie (met beluchtings- en Cim Tek filter) en preventief gebruik van de dieselbacterie doder, is de kans heel erg klein. Bestel op Oliehandel.nl de benodigdheden voor een goede installatie en dieselbacterie is verleden tijd!


Meer weten over GTL en de voordelen voor uw onderneming? Neem contact met ons op via info@oliehandel.nl

GTL dagprijzen ontvangen? Meldt u dan (vrijblijvend) aan via https://www.oliehandel.nl/brandstof-bestellen-dagprijs.

#GTLFuel #Oliehandel #Datlooptgesmeerd

Share:

Whatsapp