Blog

Nieuw: De @Blue-Boxx!

Met gepaste trots presenteren wij het nieuwste product uit ons assortiment, genaamd de @BLUE-BOXX.

Deze AdBlue® dispenser pomp-set is uniek te noemen. De waterdichte ABS-kast zorgt voor een erg goede bescherming van de pomp-set. De automatische aan/uit nozzle-houder zorgt voor het automatisch aan en uit gaan van de pomp zorgt daardoor voor veel gebruikersgemak. Tevens is de @BLUE-BOXX leverbaar met dubbele afgifte in een BOXX voor zowel vracht– (35 liter) als personenwagens (10 liter)!

Lees meer

Boot winterklaar maken!

Jouw boot winterklaar maken!

Het einde van het seizoen nadert, de warme dagen met lange zwoele avonden zijn weer voorbij. Dat betekent dat we de boot minder gaan gebruiken. En het klinkt misschien gek, maar boten die niet worden gebruikt, gaan sneller achteruit dan boten waar lekker veel mee wordt gevaren. Hoog tijd dus om je boot winterklaar te maken.

De winter is een tijd van extremer weer. Zo hadden we afgelopen winter toch nog een korte vorstperiode. En natuurlijk de enorme storm in februari die in de top 3 kwam van zwaarste stormen van de afgelopen vijftig jaar. Als je je boot winterklaar hebt gemaakt, kom je deze weersomstandigheden goed door. Maar hoe doe je dat?

Lees meer

In de winterstalling!

Tijd voor de winterstalling!

Of we nu willen of niet, de winter, inclusief natte bladeren en strooizout, is weer in aantocht. Tijd om je oldtimer veilig & droog te stallen. Het perfecte moment om jouw oldtimer wat extra aandacht te geven om vervelende problemen te voorkomen.  Wij geven je graag enkele schoonmaak- en onderhoudstips om in het voorjaar weer optimaal van je oldtimer te kunnen genieten, na een langere tijd van stilstaan. Goed voor het behoud van je oldtimer, zodat de auto in het voorjaar weer in topconditie de weg op kan.

 

Lees meer

De boer op met Oliehandel.NL

DE BOER OP MET OLIEHANDEL.NL

Landbouwmachines krijgen aardig wat te verduren op een dag. Ook de zware machines in het grondverzet komen met vaak met extreme omstandigheden in aanraking. Wat denk je alleen al van water en zand? Niet fijn voor de machines. Door tijdig en goed onderhoud verleng je in vele gevallen de onderhoudstermijnen, voorkom je dure “stilstand" (kapotte machines door verkeerd onderhoud) wat een directe besparing oplevert. Tot slot vergroot je de duurzaamheid van je machine, goed voor het milieu en jouw portomonee!

Lees meer

Verwarmen op petroleum!

VERWARMEN OP PETROLEUM, KACHELBRANDSTOF OP Z’N BEST!

Pecrogold is dè brandstof voor uw petroleumkachel. Het is een van de zuiverste brandstoffen op de markt! Behalve dat dit beter is voor uw kachel, is het ook beter voor uw gezondheid en het milieu! PECROGOLD is zwavelvrij, wat resulteert in een uitermate schone verbranding in uw kachel! (Bekende kachelmerken; Zibro, Qlima, Foetsie, Corona, Tosai en Inverter)

In de herfst worden ze vaak weer geïnstalleerd, dan hebben we het over de gemakkelijke bijzetkachels. Ideaal voor kleinere ruimtes, schuurtjes, camping of hobbyruimtes waar geen permanente verwarming aanwezig is. Door de extreme hoge gasprijzen ook een goed en goedkoper alternatief om tijdelijk uw huiskamer of andere ruimte in uw woning te verwarmen. Ondanks de vele voordelen van verwarmen op deze manier, zijn er nog steeds mensen die ook nadelige ervaringen hebben met petroleumkachels.

Lees meer

Duur of Duurzaam

Duur of Duurzaam?

Duurzaam is een “begrip” die je steeds vaker hoort. Maar wat is nu eigenlijk de betekenis en doelstelling van duurzaam? Duurzaam betekent: 'bedoeld om lang mee te gaan', 'relatief milieuvriendelijk', 'grondstof besparend'. Deze term heeft dus betrekking op dingen die geproduceerd of verkregen zijn en/of “gebruikt worden” op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. Het woord “duur” in duurzaamheid kan de indruk wekken dat het product duurder is dan een regulier geproduceerd product. Steeds vaker blijkt dat duurzame producten niet altijd duurder hoeven te zijn, maar dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren.

Lees meer

Goedkoop of Duurkoop?

Goedkoop of duurkoop?

Een term die we regelmatig horen, op straat, in de media, op de zaak en thuis.
“Goedkoop is meestal duurkoop”, maar is dat ook altijd zo?

Lees meer

Onze eigen trots; DCO!

 

Vanuit voorraad leverbaar, onze eigen trots: DCO - De Croon Olie!

De webshop Oliehandel.NL is opgericht vanuit De Croon Oliehandel. Naast maar liefst 32 bekende merken, voeren we ook ons eigenmerk DCO. 

Lees meer

Ilsac

Meer weten over Ilsac?

In het begin van de jaren reden er in het grootste deel van Noord-Amerika veel auto’s die  gemaakt werden in Japan en de Verenigde Staten. Door deze fabrikanten kwamen er nieuwe normen op het gebied van motorolie-certificering - internationale smeermiddelstandaardisatie- en goedkeuringscomité, zo begon Ilsac gevormd te worden. De naam staat voor "International Committee for Standardization and Testing of Motor Oils".  De makers van het Comité van Steel Aama, zijn de vereniging van fabrikanten van Amerika en JAMA - dezelfde associatie uit Japan.

Vaak wordt ILSAC beschouwd als een van de categorieën API, hoewel het onafhankelijk kan worden gebruikt. Ilsac is allereerst een andere aanvullende controle tussen de fabrikant en de consument.  We vertellen je graag welke kwaliteiten deze categorie bepaald.

Lees meer

Oliespecificaties, hoe dat werkt?

OLIE SPECIFICATIES, WEET JIJ HOE DIT WERKT?

De specificaties voor motorolie en overige vloeistoffen voor jouw auto, motor, camper of boot zeggen voor veel gebruikers weinig tot niets. Wij begrijpen dat het voor jou best lastig is om uit te vinden welke product nu wel of juist niet geschikt is.
Steeds meer consumenten en bedrijven realiseren zich dat een verkeerde beslissing voor de steeds geavanceerde technieken, ernstige en veelal dure gevolgen kunnen hebben door bijvoorbeeld motorschade.

Lees meer

Whatsapp