Blog

Bij bestelling van € 50,- Liqui Moly Olie gratis KALENDER!


Sinds een maand kunt het complete assortiment van Liqui Moly bestellen bij Oliehandel.nl . Een prachtig merk met een rijke historie waar wij als webshop trots op zijn om dit merk te mogen voeren. De additieven zijn in NL al super bekend, maar dat de olie ook van hoogwaardige TOP kwaliteit is dat weten veel consumenten en bedrijven nog niet. Daarom hebben wij een grandioze actie!

Lees meer

Start en STOP systemen vormen een uitdaging voor smeerolieformulatoren


Het marktaandeel van auto’s met een start-stop systeem is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook bij vrachtwagens zien we de eerste modellen, die ermee zijn uitgerust.

Gedwongen door steeds strengere regelgeving ten aanzien van CO2 uitstoot zoeken autofabrikanten, maar ook toeleveranciers van bijvoorbeeld banden en smeermiddelen, manieren om het brandstofverbruik en daarmee de uitstoot te verminderen. Als resultaat hebben we sinds 2010 een sterke toename van het aantal auto’s met een start-stop systeem. Ook hybride auto’s, waarmee Toyota kort voor de eeuwwisseling met de Prius als eerste op de markt kwam, zijn voorzien van een start-stop systeem. Momenteel is ongeveer 60 procent van de auto’s in de Europese Unie uitgerust met een start-stop, zoals blijkt uit de cijfers van onderzoekbureau IHS Automotive. Door de lage brandstofprijs en een andere CO2-regelgeving is dat aandeel in de Verenigde Staten veel lager, maar toch gestaag opgelopen naar 8 procent in 2015. Autobouwer Ford meldt, dat 70 procent van hun modellen een start-stop systeem zal hebben in 2017.

De start-stop functie Hoe werkt het systeem en wat heeft het voor implicaties op de smering van de motor? Met start-stop ingeschakeld, zet de elektronica van de auto de motor uit, wanneer de auto enkele seconden stilstaat met stationair draaiende motor, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht. Met een automatische versnellingsbak gebeurd dit vanzelf. Een handgeschakelde versnellingsbak moet in neutraal worden gezet. De motor start weer, wanneer het koppelingspedaal wordt ingetrapt, of bij een automaat zodra de rem wordt losgelaten. Alleen de motor stopt. Functies als verlichting, aanjager en ruitenwissers blijven gewoon werken.

Lees meer

BREAKING NEWS!! VOORVERKOOP VP RACING FUEL MET 10% KORTING!


Afgelopen weekend hebben wij wel gemerkt dat het bekend is dat Oliehandel.nl officieel importeur voor VP RACING FUEL is geworden. Nu is het zo dat wij vanaf heden onze opslagmogelijkheden daarvoor uitgebreid hebben en dit nu op voorraad kunnen gaan zetten. Doordat wij moeten importeren uit Amerika is het voor ons van het grootste belang om te weten hoe groot de vraag is om hier aan te kunnen voldoen. We willen dit het komende jaar professioneel in de markt gaan zetten in de BENELUX. We gaan hier komend jaar dan ook druk mee bezig en u zullen dan ook regelmatig evenementen bezoeken met ons promoteam.

Lees meer

Naast breed assortiment olie voor uw plezierjacht, sloep, speedboot, waterscooter geven wij u ook advies op maat!


Oliehandel.nl heeft het breedste assortiment olie online staan in NL. Ook voor de watersport, van staartstuk olie, marine vetten, tot de milieuvriendelijkste olieen voor uw buitenboordmotor. Nu denkt u, waarom dit bij Oliehandel.nl bestellen? De 3 beste redenen zijn"

  • Scherpe prijzen!
  • Advies op maat!
  • Snelle levering.

Kortom, daarom besteld u bij Oliehandel.nl. Wij vertellen u graag wat meer over welk productaanbod wij u kunnen doen.

Lees meer

MOTIP TECHNISCHE SPRAYS BINNENKORT VERKRIJGBAAR BIJ OLIEHANDEL.NL


Oliehandel.nl staat bekend om zijn brede assortiment olie en smeermiddelen. Ons speerpunt is dat iedereen zijn of haar assortiment kan vinden op de webshop. We liepen tegen sommige producten aan die we bij onze huidige merken nog niet konden vinden. Daarom is er zeer bewust gekozen om MOTIP op te nemen in ons productaanbod.

Lees meer

ZATERDAG AFHALEN MET 10% KORTING! + VADERDAG AANBIEDING”


Oliehandel.nl werkt dagelijks aan verbeteringen. Er wordt nauw contact gehouden met de klant door middel van bezoeken, beurzen en meetings. Nu krijgen wij ook steeds meer afhalers. Daardoor is er besloten om een afhaalbalie te realiseren en het magazijn een soort winkel wordt. Klanten zijn niet toegestaan in het magazijn. Deze zomer wordt dat gerealiseerd. Daarom hebben wij aankomende zaterdag een mooie "proef"

ZATERDAG 11 JUNI AFHALEN MET 10% KORTING VAN 9.00 tot 12.00 uur!

Lees meer

REDBULL actie, PIJLsnelle levering en MAXimale service


TOPSPORT, dat is het wat Max verstappen en Raymond van Barneveld iedere dag presteren! Onze medewerkers zien hun werk ook als topsport, om u iedere dag weer zo snel mogelijk te voorzien van het JUISTE advies, de BESTE service en PIJL snelle levering.

Lees meer

Hoe motorvervuiling leidt tot TURBO problemen


Motorvervuiling is een belangrijke oorzaak van turboproblemen, geven diverse specialisten aan. Het ontstaan van motorvervuiling heeft geen eenduidige oorzaak. Verbrandingsmotoren moeten vanuit overheidswege schoner en zuiniger worden. Dit is mogelijk door onder andere het toepassen van turbo's en andere componenten. Daardoor is het fabrikanten gelukt de auto schoner en zuiniger te maken, dus minder schadelijke stoffen. Echter het neveneffect is "motorvervuiling"

Lees meer

Whatsapp