WD40

WD-40: De Wereldberoemde Multispray

WD-40 staat bij velen te boek als dé ultieme oplossing voor diverse problemen. Met zijn kenmerkende blauwe verpakking is deze spray een van de meest direct herkenbare producten ter wereld. Zowel professionele ondernemingen als huishoudens wereldwijd maken gebruik van dit veelzijdige middel.

Bij Oliehandel bieden we niet alleen de populaire multispray aan, maar ook diverse varianten uit de WD40 Specialist serie.

WD40
Filter uw keuze
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filter uw keuze
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

WD40: Meer dan Alleen een Olieproduct

Als het gaat om universele smeermiddelen en oplossingen voor alledaagse problemen, springt er één merk bovenuit: WD40. Deze veelzijdige olie is een essentieel product voor elke gereedschapskist en wordt zowel door professionals als doe-het-zelvers wereldwijd vertrouwd.

WD40 is meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie medewerkers van de Rocket Chemical Company. Vanuit een klein lab in San Diego, Californië, waren ze op zoek naar het maken van een lijn van antiroest oplosmiddelen en ontvetters voor gebruik in de luchtvaartindustrie.

Waar staat WD40 voor?

Toonaangevend in het team was chemicus Norm Larsen, hij was op zoek naar een vocht verdrijvende oplossing voor de NASA die de Atlas space rocket zou beschermen tegen roest en corrosie. Larsen en zijn team hebben het 40 keer geprobeerd om de wereldberoemde formule goed te krijgen. Dit is dus hoe het product WD-40 aan zijn naam komt, Water Displacement – 40th attempt.

Na een tijdje bleek dat werknemers het product mee naar huis namen, waar ze nog veel meer toepassingen ontdekten. Dit leidde vervolgens tot Larsen die experimenteerde om het WD-40 Multi-Use product in spuitbussen te stoppen. Dit lukte en de allereerste spuitbus werd in 1958 in winkels verkocht.

WD40 Contactspray: Bescherming en Herstel

Een van de meest gewaardeerde varianten van dit product is de wd40 contactspray. Deze spray is speciaal ontwikkeld voor het beschermen en herstellen van elektrische verbindingen. Het is ideaal om vocht te verdrijven, wat essentieel is voor het onderhouden van elektrische componenten, vooral in vochtige omstandigheden.

Krassen Verwijderen Auto met WD40

Een verrassend gebruik van WD40 is het verwijderen van krassen op je auto. Ja, je leest het goed! Met krassen verwijderen auto wd40, kun je lichte beschadigingen en oppervlaktekrassen eenvoudig aanpakken. Het is altijd goed om op een klein, onopvallend stukje te testen voordat je het op het hele oppervlak aanbrengt, maar veel gebruikers hebben positieve resultaten gemeld.

Kit Verwijderen met WD40

Naast het behandelen van krassen, is WD40 ook nuttig voor het verwijderen van kitresten. Als je ooit hebt geworsteld met hardnekkige kitresten, kan kit verwijderen wd40 de oplossing zijn die je zoekt. Een paar sprays, even laten inwerken, en je kunt de kitresten veel gemakkelijker afschrapen.

WD40 tegen Kalkaanslag

In gebieden met hard water kunnen kalkaanslag en minerale afzettingen een probleem zijn. Gelukkig kan wd40 kalk verwijderen uit verschillende oppervlakken, waaronder kranen, douchekoppen en tegels. Het is een handig middel om in huis te hebben voor reguliere schoonmaakklussen.

Waar kun je WD40 Kopen?

Nu je weet hoe veelzijdig WD40 is, vraag je je misschien af: "Waar kan ik wd40 kopen?" Het goede nieuws is dat deze wonderolie beschikbaar is bij Olehandel voor de scherpste prijs in de Benelux!

Tot slot, of je nu een professional bent, een fervent doe-het-zelver, of gewoon iemand die zoekt naar oplossingen voor alledaagse problemen, WD40 is een must-have product. Het biedt niet alleen een oplossing voor veel voorkomende problemen, maar het verruimt ook je mogelijkheden bij het onderhouden en renoveren van diverse materialen en oppervlakken.

Whatsapp

Let op!

Maandag 20 mei is ons magazijn gesloten.

Orders geplaatst op vrijdag 17 mei na 15.00, worden op dinsdag 21 mei verwerkt.*

(*indien voorradig)