10W60

De 10W60 olie is een multigrade olie voor gebruik in zomer en winter. 10W wil zeggen, dat de olie geschikt is om in de winter te gebruiken tot een temperatuur van ongeveer -20 °C. De 60 geeft aan, dat deze olie bij een hoge bedrijfstemperatuur een grotere viscositeit bezit als bijvoorbeeld de 5W40 motorolie.

 

Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarvoor 10W60 olie?

In een draaiende motor ontstaat veel wrijving. Ook een koude motor die net is gestart, moet direct goed gesmeerd worden, vandaar dat het belangrijk is dat de olie ook vloeibaar ('verpompbaar') is bij lage temperaturen. Zeker in de winter. Een juiste motorolie is zeer belangrijk, want het verlengt de levensduur van de motoren. De olie voorkomt roestvorming en voert 'drab' en ook de ontstane warmte af. Elke motor heeft zijn specificaties en het is aan te raden niet van de instructies van de fabrikant af te wijken.

Uw 10W60 motorolie bij oliehandel.nl

10W60 motorolie koop je natuurlijk op oliehandel.nl. Je hoeft er de deur niet voor uit. Je hebt een zeer ruime keus uit olie van de verschillende kwaliteitsmerken. Wil je toch nog even ruggespraak houden? Bel ons. Onze medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de juiste olie. Bestel snel en gemakkelijk online. Als je voor 15:00 uur bestelt, verzenden wij vandaag nog uw 10W60 motorolie.


Populaire merken met 10W60 olie:
Motul 10W60 | Castrol 10W60 | Shell 10W60 | Kroon Oil 10W60 | Eurol 10W60

Whatsapp