5W

De 5W olie is een single-grade olie, welke enkel geschikt is om in de winter (vandaar de W) te gebruiken. Deze olie kan gebruikt worden tot een temperatuur van ongeveer -25 °C. Enkel de 0W oliën kunnen bij nog lagere temperaturen worden ingezet. Deze single-grade oliën worden voornamelijk gebruikt om energie of kracht over te brengen.

 

Filter uw keuze
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filter uw keuze
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is 5W olie?

5W olie wordt veel in hydraulische systemen gebruikt. In deze systemen hoeft de olie geen warmte af te voeren, zoals bijvoorbeeld wel van de 5W30 olie wordt verwacht. Hier gaat het vooral om overbrenging van krachten. Vloeistoffen welke in de hydraulische systemen worden gebruikt, moeten aan verschillende eigenschappen voldoen en onder andere de viscositeit is van belang. Je wilt natuurlijk niet dat in de winter de hydraulische regel- of hefsystemen niet meer functioneren, omdat de olie niet meer vloeibaar is.

Ruime keus 5W motorolie online

Bij oliehandel.nl heb je een ruime keus in 5W motorolie van diverse fabrikanten. De fabrikant van uw machines heeft vast wel aangegeven welke olie het meest geschikt is, maar bij twijfel neem je gewoon even contact met ons op. Onze medewerkers helpen je de juiste keuze voor uw toepassing te maken. Bestel nog voor 15:00 uur, zodat wij je vandaag nog uw 5W olie kunnen toezenden.

Whatsapp