Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

StarVind hier uw product!

Welke motorolie hoort er in mijn auto?

Vaak krijgen wij bovenstaande vraag aan de telefoon of in de e-mail box gesteld. Gelukkig, want dat betekent dat oliehandel.nl goed gevonden wordt. “Want wat is goed voor mijn auto en voor mijn portemonnee”? Vaak wordt olie van de “supermarkt” afgedaan als "slecht" . Dat is zeker niet het geval. Als je maar let op de specificaties waaraan het product moet voldoen wat in de motor moet, dan is het altijd goed.

Juist daarmee gaat u snel de “mist” in.

Nu wilt u het beste voor uw auto en het beste voor uw portemonnee? Dan bent u voor beiden bij oliehandel.nl op het juiste adres.Via onze productadviseur (of per mail of telefoon) krijgt u een aantal stappen een smeeradvies op maat!

·Het verschil in olie begint simpel gezet bij de viscositeit. Hoe dikker(stropiger) de olie hoe groter het getal. (bijv. 20W50 is stropiger dan 5w30)

·Daarnaast hebben we het verschil tussen mineraal, ongedoopt, half synthetisch en vol synthetisch. Ook dit is van belang voor uw voertuig, want wat voorgeschreven is moet er ook echt in om de maximale prestaties uit uw motor te halen!

·Dan heeft elke olie nog de specificaties (waardes/normeringen) op de verpakking staan. Dit heeft te maken met welke toevoegingen/dopes erin de olie zijn gedaan. Motorenfabrikanten eisen bepaalde waardes/specificaties om hun motor op de best mogelijke manier te laten draaien. Ook voor garantie gevallen is dit enorm van belang.

·Daarnaast mag een Automerk/motormerk/trekkermerk, nooit eisen dat er een bepaald merk olie voorgeschreven wordt. Dit is in strijd met de regelgeving van de EU. Alleen wordt vaak wel voorgeschreven dat een olie een keurmerk voor de specificaties moet hebben van de betreffende fabrikant.

Kortom een lastig verhaal voor de leek. Wilt u online, een snel en vakkundig advies? klik dan op onze product adviseur. Deze geeft op kenteken, en/of op type voertuig/merk, model en bouwjaar de smeeradviezen aan. Op dit moment geven wij alleen het Eurol smeeradvies weer online, wilt u de equilvanten weten van een ander merk dan kunt u ons altijd mailen of bellen!

Oliehandel.nl, meer dan alleen een webshop!

Jan de Croon jr

Andere blogitems

Kettingzaagolie!

22 februari 2021

​WIN JE MOTORRIJBEWIJS!

15 februari 2021

MOTORBEURS

15 februari 2021

MILLERS OILS

01 februari 2021