Diesel beschermen tegen de vorst!

Diesel beschermen tegen vorst met het juiste Cim-Tek Filter!

Er bestaat een groot aanbod van Cim-Tek producten in Nederland om aan landbouw en transport brandstoffiltratie te voldoen. De Cim-Tek filters zijn verkrijgbaar in verschillende opties. Op sommige modellen zijn debieten van 25 of 40 GPM beschikbaar. Cim-Tek brandstoffilters afhankelijk van welk type, kunnen roest, zand, vuil en andere deeltjes filteren uit gewone landbouwbrandstoffen: gewone en loodvrije benzine, dieselbrandstof en biodieselmengsels tot 20%. De filters zijn ontworpen voor bovengrondse brandstofopslag- en transfertanks, inclusief toepassingen met zwaartekrachtstroming.

Wij verkopen al meer dan 30 jaar Cim-Tek filters, voor bovengronds opslagtanks. Als specialist op het gebied van brandstoffen en smeermiddelen, krijgen we dan ook zeer regelmatig de vraag; welk filter is nu geschikt voor onze toepassing.

Bij het oplossen van problemen bij brandstof opslag, zien we dat er Cim-Tek filters wordt gebruikt die niet geschikt zijn voor het gestelde doel.

In Nederland worden er meerdere types verkocht, de meest voorkomende in de landbouw en transportsector zijn de CT70067 & de CT70095. De CT70095 wordt heel vaak geadviseerd, omdat deze bij vorst niet kan bevriezen. Maar is dit wel het juiste filter, wat zijn de verschillen en welk filter is nu “de beste” om brandstofproblemen bij bovengrondse opslag te voorkomen?

Er is eigenlijk maar één verschil, maar dat is wel een essentieel verschil! De afmetingen en aansluitingen zijn gelijk, de kleur is anders, maar de werking is echt heel anders.

Hier leggen we het graag heel simpel uit!

 

CT70095

Dit filter met rode opdruk, filtert uitsluitend kleine vuildeeltjes.

Het filter geen water of geëmulgeerd water uit de brandstof.

Er zullen zich dus ook geen vocht/waterdeeltjes  in het filter opbouwen, het filter zal bij vorst dus ook niet bevriezen. (Veel gebruikt verkoopargument)

Maar….het filter laat dus wel vocht/waterdeeltjes door met alle kostbare gevolgen (Schade aan het brandstofsysteem en stilstand machines) voor uw dieselmotor als gevolg.

 

CT70067

Dit filter met blauwe opdruk, filtert naast kleine vuildeeltjes ook water en geëmulgeerd water.

Er zullen zich dus vocht/waterdeeltjes in het filter opbouwen, het filter kan bij extreme vorst bevriezen, maar dat is simpel te voorkomen door het filter te isoleren vanaf de buitenzijde.

Dit filter beschermt uw dieselmotor tegen vuil, maar ook tegen roest, vocht en zelfs water, een betere optie dus.

Bij extreme vorst adviseren we het filter goed in te pakken om te beschermen tegen vorst.

 

Vocht is nog steeds één van de grootste oorzaken bij brandstofproblemen en schade aan brandstofsystemen door vervuilde brandstof.

Daarom adviseren we bij Oliehandel.nl om te kiezen voor het blauwe Cim-Tek filter.

Share:

Whatsapp