Truck motorolie

Motorolie voor trucks kopen? Op deze pagina vind je ons aanbod van motorolie voor trucks. Bestelt u voor 15.00 uur, dan is de motorolie, indien op voorraad, de volgende dag bij u thuis! Bestel dus snel en eenvoudig uw motorolie online bij Oliehandel.nl.

Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Motorolie vrachtwagen

Bij vrachtwagens is het van groot belang dat u de motorolie van de vrachtwagen regelmatig vervangt of bijvult. Bent u op zoek naar motorolie voor de vrachtwagen? In de webshop van Oliehandel.nl bent u aan het goede adres voor kwalitatieve motorolie voor de vrachtwagen. Bent u benieuwd naar de verschillende producten uit ons assortiment? Lees dan snel verder onderaan deze pagina. We vertellen u graag meer!

Wat is motorolie voor de vrachtwagen?

In de eerste plaats moet de motorolie voor de vrachtwagen smeren. De motorolie voor de vrachtwagen moet namelijk de verschillende draaiende delen van elkaar gescheiden houden, zonder dat de motor vermogen verliest. Draait de motor? Dan zorgt motorolie voor de vrachtwagen voor genoeg filmdikte tussen de draaiende delen. Omdat de delen draaien, komt de motor op vermogen. Motorolie voor de vrachtwagen smeert pas als het warm is.

Daarnaast heeft het product een aantal andere functies naast smeren. Denk aan reinigen, beschermen en het koelen van de motor. Omdat er een verschil is in het type motorolie dat per voertuig wordt gevraagd, is het belangrijk dat u specifiek motorolie voor de vrachtwagen gebruikt. Er zijn twee soorten motorolie voor de vrachtwagen: mineraal en synthetisch.

Minerale olie

Minerale motorolie voor de vrachtwagen wordt gedestilleerd uit ruwe aardolie. In deze aardolie zitten nog veel ongewenste delen. Deze zijn met behulp van waterstof afbreekbaar. Dit zorgt ervoor dat er een stabiele minerale olie overblijft. Dit type olie heeft enkele voordelen vergeleken met de synthetische variant:

  • Dit product wordt verkregen als bijproduct. Hierdoor hoeft de olie geen extra raffinageproces door te lopen. Hierdoor is het product goedkoper;
  • Minerale motorolie voor de vrachtwagen is multifunctioneel. Vaak zijn voertuigen ontworpen voor het gebruik van minerale oliën. Als dit product gebruikt wordt in deze voertuigen, leveren ze hoge prestaties. Ook zijn de voertuigen goed beschermd;
  • het product heeft geen agressieve invloeden op de meeste afdichtingsmaterialen in voertuigen.

Synthetische olie

Synthetische motorolie voor de vrachtwagen wordt gemaakt in een labaratoriom. Kleine moleculen worden aan elkaar geknoopt tot koolwaterstof in de gewenste lengte ontstaat. Dit type olie heeft enkele voordelen vergeleken met de minerale variant:

  • De synthetische variant is stabieler en veroudert/oxideert daarnaast minder snel;
  • De synthetische motorolie voor de vrachtwagen zorgt voor een lager brandstofverbruik. Omdat de moleculen makkelijker langs elkaar glijden, heeft de olie minder inwendige weerstand.

Motorolie voor de vrachtwagen kopen bij Oliehandel.nl

Wilt u vrachtwagen motorolie kopen? Dan bent u in de webshop van Oliehandel.nl aan het goede adres. Plaatst u een bestelling voor 15.00 uur? Dan kunt u de bestelling de volgende werkdag op het afleveradres verwachten. Bij bestellingen vanaf €125,- betaalt u geen verzendkosten.

Wilt u graag meer weten?

Wilt u meer weten over de producten uit ons assortiment? Bij Oliehandel.nl staan we graag voor u klaar! Op werkdagen zijn we tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Daarnaast kunt u ook een e-mail sturen naar info@oliehandel.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Oliehandel.nl staat met veel enthousiasme voor u klaar!

Whatsapp