Blog

Welke motorolie heb ik nodig?

Welke motorolie heb ik nodig?

Soms kan het lastig zijn om te bepalen welke motorolie je nodig hebt voor jouw voertuig. Motorolie is een essentiële vloeistof die zorgt voor de smering, koeling en bescherming van de motor. Het gebruik van de juiste motorolie is daarom cruciaal voor een optimale prestatie en levensduur van je voertuig. Sterker nog, motoren zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat bij het gebruik van een niet voorgeschreven olie niet de vraag is of er motorschade ontstaat, maar wanneer. Dat kan ik een aantal gevallen al op zeer korte termijn het geval zijn. In deze blogpost duiken we dieper in op de verschillende aspecten van motorolie, zoals viscositeit, specificaties en goedkeuringen.

Lees meer

Sludge in de dieseltank, hoe kom je er vanaf?

 

De ergenis van velen, sludge in de dieseltank.

Het komt vaker voor dan je denkt, heeft ook zeker niets met de kwaliteit van diesel te maken.

Bacteriën vinden het nu eenmaal lekker om zich te voeden met onder andere water, wat zich verzamelt op de bodem van de tank.

Je kunt het niet altijd voorkomen, behalve zorgen dat de sluitring van bijvoorbeeld de tankdop goed afsluit.

 

Wat merk je?

- Een drappige/sludge onderin de dieseltank.

- Filters gaan verstopt zitten. Met als restultaat een rokend, haperend of stilvallend voertuig/machine.

- Troebele diesel.

 

Wat doe ik als ik sludgevorming heb?

Probeer als eerst zoveel mogelijk slijm/sludge van de bodem van de tank te verwijderen(eventuele diesel die je daarin meeneemt, kun je overhevelen, mengen met bacteriedoder en weer terug in de tank doen)

Dan gooi je (eenmalig) een shockdosering bacteriedoder in de tank en vul je de tank af met verse diesel.

Bij de volgende tankbeurten doseer je alleen preventief.

 

  *  Preventieve dosering: toepassen als er nog geen problemen zijn.

 ** Bij shock dosering zal na enige tijd nog een keer het dieselfilter gewisseld moeten

     worden, om de nog resterende dode bacteriën uit de tank te verwijderen.

 

 

Vloeibare pakking: Jouw beste vriend in de werkplaats

 

Vloeibare pakking: Jouw beste vriend in de werkplaats

Voor de doe-het-zelvers, autoliefhebbers en motorrijders onder ons is er één product dat je absoluut in je gereedschapskist moet hebben: vloeibare pakking. In deze blog gaan we in op waarom dit product onmisbaar is voor elke monteur en welke topproducten je kunt vinden bij Oliehandel.nl.

Wat is Vloeibare pakking?

Vloeibare pakking, ook wel bekend als vloeibare dichtingskit, is een veelzijdig product dat wordt gebruikt om lekken te dichten en onderdelen af te sluiten. Dit product komt in verschillende soorten voor, zoals siliconen, rubber of anaerobe kit, en wordt gebruikt om een strakke afdichting te creëren tussen onderdelen. Of je nu aan je auto, motor of andere machines sleutelt, vloeibare pakking is een geweldige oplossing om ervoor te zorgen dat alles goed afgesloten blijft.

Waarom heb je vloeibare pakking Nodig?

Als je ooit hebt gewerkt aan een motorblok, transmissie of waterpomp, weet je hoe belangrijk een goede afdichting is. Vloeibare pakking biedt een betrouwbare manier om die kritieke verbindingen waterdicht te maken. Het is ideaal voor het dichten van oppervlakken met onregelmatige vormen of wanneer standaard pakkingen niet beschikbaar zijn. Het kan zelfs worden gebruikt als vervanging voor traditionele pakkingen.

Soorten vloeibare pakking bij Oliehandel.nl

Bij Oliehandel.nl hebben ze een breed scala aan vloeibare pakkingen van topkwaliteit. Hier zijn twee geweldige opties die je kunt overwegen:

Wynns Gasket Maker

Wynns Gasket Maker is een flexibele siliconenpakking in een drukpatroon om snel en eenvoudig afdichting te maken. Het drukpatroon is gemakkelijk instelbaar om goed te kunnen doseren.

Wynss Gasket maker is bestand tegen:
-Transmissievloeistoffen
-Water
-Olie
-Antivries

Verkrijgbaar in de kleuren:
Zwart
Rood

Bars Head Gasket Repair

Samengesteld om lekkende en opgeblazen of beschadigde pakkingen te verhelpen. Dit product bevat een combinatie van antivries compatibel natriumsilicaat (vloeibaar glas) en wapeningsdeeltjes die gaten en scheuren binnendringen. Als het eenmaal is aangebracht, zal Bar‘s Head Gasket Repair 1 Step uitharden om lekken in de koppakking en kleine lekken rondom de verbrandingskamer te dichten.

 

Tips voor het Gebruik van vloeibare pakking

Nu je weet welke vloeibare pakkingen je bij Oliehandel.nl kunt vinden, zijn hier enkele tips om het meeste uit dit product te halen:

  1. Bereid het oppervlak voor: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van olie of vuil is voordat je de vloeibare pakking aanbrengt.
  2. Gebruik de juiste hoeveelheid: Een dunne, gelijkmatige laag is meestal voldoende. Te veel vloeibare pakking kan leiden tot lekkages of zelfs beschadigingen.
  3. Laat het uitharden: Sommige vloeibare pakkingen hebben tijd nodig om uit te harden voordat je het onderdeel gebruikt. Volg de aanbevelingen van de fabrikant.

Vloeibare pakking, de Must-Have voor autoliefhebbers

Of je nu een doorgewinterde monteur bent of gewoon graag aan je eigen voertuig sleutelt, vloeibare pakking is een onmisbaar product. Met topmerken zoals hierboven genoemd, vind je bij Oliehandel.nl altijd de juiste vloeibare pakking voor jouw klus. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met jouw volgende project en ervaar zelf het gemak van vloeibare pakking!

De voor- en nadelen van het gebruik van E10 brandstof

 

 

Het gebruik van E10 brandstof, hoe zit het nu allemaal?

E10 en E5 zijn twee soorten benzine die verschillen in het percentage bio-ethanol dat ze bevatten. E10 bevat tot 10% bio-ethanol, terwijl E5 maximaal 5% bio-ethanol bevat.

Het voordeel van E10 is dat het de CO2-uitstoot vermindert en minder fossiele brandstoffen verbruikt. Nadelen zijn dat E10 niet geschikt is voor alle auto's, met name oudere modellen, en dat het een iets lager rendement heeft dan E5, waardoor het brandstofverbruik enigszins kan toenemen. Je kan de nadelen van E10 grotendeels wegenemen door een z.g.n. ethanolkiller te gebruiken, deze voegt ongeveer 2 octaan toe bij ongelode brandstof.

 Een uitgebreid additief met meerdere voordelen is ook mogelijk. Het vermelde product onder de link, wordt onderschreven door de Federatie van Britse Historische Voertuigen Clubs (FBHVC) voor de bescherming tegen de corrosieve effecten van ethanol in moderne brandstof. Wil je alleen een loodvervanger toevoegen? Ook dat kan natuurlijk!

E5 daarentegen is geschikt voor vrijwel alle benzineauto's en heeft een iets hoger rendement dan E10. Het nadeel is dat E5 minder milieuvriendelijk is doordat het een hoger percentage fossiele brandstoffen bevat en dus meer CO2 uitstoot. Uiteindelijk is de keuze tussen E10 en E5 afhankelijk van het type auto en de persoonlijke voorkeur, waarbij het milieu en de prestaties van de auto tegen elkaar moeten worden afgewogen.

Het belang van de juiste transmissieolie

Het belang van de juiste transmissieolie

 

 

In de wereld van machines en voertuigen spelen smeermiddelen in het algemeen, nu met de focus op transmissieolie, een grote rol in het onderhoud.

Wanneer systemen bronzen pennen en bussen bevatten (geel metaal), wordt bovenstaand onderwerp nog net iets belangrijker!

 

Recentelijk kregen wij een vraagstuk vanuit de klant die een 80W90 GL5 LSD had staan voor een tractor met bronzen pennen en bussen, of dit wel kan?

Een grijs gebied, want praktijk en theorie liggen hierin nog ver uit elkaar. Maar als we het over een gegrond advies hebben, is bovenstaand dus niet wat er geadviseerd mag worden.

 

Waarom?

Wanneer je kiest voor een moderne(GL-5 LSD) transmissieolie voor systemen met geel metaal, is dat brons( een legering gemaakt van koper en tin) kan reageren op bepaalde chemische stoffen die in veel standaard smeermiddelen aanwezig zijn.

Vooral zwavel- en fosforadditieven, die vaak in EP (Extreme Pressure) oliën worden gevonden, kunnen ernstige corrosie veroorzaken aan gele metalen met als resultaat kostbare reparaties.

 

Je kiest, voor welke toepassing dan ook, altijd het juiste smeermiddel die in dit geval corrosie voorkomt en een langere levensduur van de onderdelen bevordert.

 

Bij het gebruik van een ongeschikte transmissieolie kunnen de gevolgen groot zijn. De kosten om dit te herstellen zijn aanzienlijk.

 

Dus laat je adviseren, schaf de juiste olie aan en voorkom frequente vervanging van onderdelen en verminder de downtime van machines, wat uiteindelijk essentieel is voor de productiviteit.

 

Advies nodig? Bel 088 0323 300

Het belang van additieven voor optimaal motorvermogen

 

Het belang van additieven voor optimaal motorvermogen

In de wereld van auto's en motoren zijn additieven een waardevolle troef voor het behoud van prestaties en duurzaamheid. Laten we eens dieper ingaan op wat additieven zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan een soepelere rit en een langere levensduur van jouw voertuig.

Wat is een additief voor de auto/motor?

Additieven zijn chemische stoffen die worden toegevoegd aan brandstof, olie of andere vloeistoffen in een voertuig om specifieke problemen aan te pakken of prestaties te verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formuleringen, waaronder brandstofadditieven, olie-additieven, en koelmiddel additieven. Deze additieven kunnen verschillende functies vervullen, variërend van het reinigen van de motor tot het verbeteren van de brandstofefficiëntie en het verminderen van slijtage aan vitale onderdelen.

Hoe gebruik je een additief?

Het gebruik van additieven is over het algemeen eenvoudig. Voor brandstofadditieven worden ze meestal rechtstreeks aan de brandstoftank toegevoegd volgens de instructies op de verpakking. Olie-additieven worden direct gemengd met de motorolie, of transmissieolie.

Koelmiddel additieven worden rechtstreeks toegevoegd aan het koelsysteem. Wij adviseren de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om optimale resultaten te behalen en mogelijke schade aan het voertuig te voorkomen.

Welke problemen kun je oplossen of voorkomen met een additief?

Additieven kunnen een breed scala aan problemen helpen oplossen of voorkomen, waaronder:

  1. Motorvervuiling: Brandstof- en olie-additieven kunnen helpen bij het verwijderen van opgebouwde afzettingen en vuil in de motor, wat de prestaties kan verbeteren en de levensduur van de motor kan verlengen.
  2. Slijtage van onderdelen: Smerende additieven kunnen helpen bij het verminderen van wrijving tussen bewegende onderdelen, wat de slijtage kan verminderen en de levensduur van essentiële componenten kan verlengen.
  3. Brandstofefficiëntie: Additieven die de verbranding optimaliseren, kunnen helpen bij het verbeteren van de brandstofefficiëntie, waardoor jij geld kunt besparen op brandstofkosten en tegelijkertijd de uitstoot kunt verminderen.
  4. Corrosie en oxidatie: Koelmiddel additieven kunnen helpen bij het beschermen van het koelsysteem tegen corrosie en oxidatie, waardoor de levensduur van belangrijke onderdelen zoals de radiator en waterpomp wordt verlengd.

Kortom, additieven spelen een cruciale rol in het onderhoud en de prestaties van jouw voertuig. Of het nu gaat om het reinigen van de motor, het verminderen van slijtage of het verbeteren van de brandstofefficiëntie, er is een additief voor bijna elke behoefte. Ontdek de voordelen van additieven voor jouw auto of motor en geniet van een soepelere en efficiëntere rijervaring.

Gebruik onze additieven adviseur voor het juiste additief voor jouw auto of motor!

 

Motorolie voor Amerikaanse oldtimer of sportwagen

Motorolie voor Amerikaanse oldtimer of sportwagen

Als trotse eigenaar van een Amerikaanse oldtimer of sportwagen, is het essentieel om de juiste motorolie te kiezen. Het kiezen van de juiste olie kan het verschil maken in de prestaties en levensduur van je geliefde voertuig.

Voor oudere Amerikaanse voertuigen, zoals oldtimers, is het belangrijk om te kiezen voor een motorolie met een hogere viscositeit. Dit komt omdat oudere motoren vaak wat slijtage hebben en een dikkere olie nodig hebben om de juiste smering te bieden. Een goede keuze zou een 10W-40 of zelfs een 20W-50 olie zijn.

Voor sportwagens, die meestal hogere prestaties leveren, is een synthetische motorolie de beste keuze. Synthetische oliën bieden een betere bescherming bij hoge temperaturen en zorgen voor minder wrijving in de motor. Dit kan leiden tot betere prestaties en een langere levensduur van de motor.

Het is ook belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen. Raadpleeg het handboek van je voertuig om te zien welk type olie wordt aanbevolen. Houd ook rekening met de omstandigheden waarin je rijdt, zoals extreme hitte of kou, en pas je keuze dienovereenkomstig aan.

Kortom, ook voor Amerikaanse oldtimers en sportwagens is het kiezen van de juiste motorolie van groot belang. Ga voor een hogere viscositeit voor oudere voertuigen en kies voor synthetisch voor betere prestaties.

 

Volg altijd de aanbevelingen van de fabrikant en pas je keuze aan op basis van de rijomstandigheden.

Vind je het lastig om een juiste keuze te maken, of is er twijfel, dan kan je altijd contact opnemen met team Oliehandel.NL !

Oliehandel.nl levert meer dan 30 merken waaruit wij je kunnen adviseren!

 

Het dak eraf met Oliehandel.nl!

Het dak eraf met Oliehandel.nl!


Voor de trotse cabriobezitter breekt er weer een heerlijke tijd aan: het cabrioseizoen! Genieten van de wind, zon en de frisse geuren van het voorjaar met het dak omlaag is puur genot. Maar, om dit zorgeloos te blijven doen, is nu hét moment voor een onderhoudsbeurt van je cabrio, met speciale aandacht voor de cabriokap.

Lees meer

ONDERHOUD AAN JE MESTINJECTEUR

ONDERHOUD AAN JE MESTINJECTEUR

ONDERWERP: Kosten besparing

  • Geen stilstand meer in het seizoen
  • Minder gebruik van het smeermiddel
  • Verlengde smeerinterval / minder arbeidsuren

Lees meer

Winterstalling & Brandstof

Winterstalling & Brandstof: Optimaliseer de Houdbaarheid van Benzine met Brandstofadditieven

Als eigenaar van een motor, grasmaaier, buitenboordmotor, inboard motor, auto of ander voertuig dat benzine gebruikt, ben je waarschijnlijk bekend met het probleem van brandstofveroudering. Vooral tijdens de wintermaanden kan dit een grote zorg zijn wanneer je jouw voertuig voor langere periodes wilt stallen. Het is belangrijk om te begrijpen waarom benzine gevoelig is voor oxidatie en gomvorming tijdens opslagperiodes en hoe dit van invloed kan zijn op de prestaties van jouw voertuig.

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 45 Next Page

Whatsapp