Blog

Winterstalling & Brandstof

Winterstalling & Brandstof: Optimaliseer de Houdbaarheid van Benzine met Brandstofadditieven

Als eigenaar van een motor, grasmaaier, buitenboordmotor, inboard motor, auto of ander voertuig dat benzine gebruikt, ben je waarschijnlijk bekend met het probleem van brandstofveroudering. Vooral tijdens de wintermaanden kan dit een grote zorg zijn wanneer je jouw voertuig voor langere periodes wilt stallen. Het is belangrijk om te begrijpen waarom benzine gevoelig is voor oxidatie en gomvorming tijdens opslagperiodes en hoe dit van invloed kan zijn op de prestaties van jouw voertuig.

Lees meer

Steenmarter verjagen: bescherm je auto en olieproducten

Steenmarters zijn prachtige wilde dieren, maar voor veel autobezitters kunnen ze een echte plaag zijn. Deze kleine roofdieren zijn dol op de warmte en beschutting van onze voertuigen en kunnen grote schade aanrichten, met name aan kabels, slangen en andere onderdelen van de auto. Voor een oliehandelaar kan dit ook problemen opleveren als steenmarters hun weg vinden naar opslagplaatsen of andere gebieden waar olieproducten worden bewaard. In deze blog duiken we in het onderwerp "steenmarter verjagen" en bieden we enkele handige tips.

Lees meer

Diesel beschermen tegen de vorst!

Diesel beschermen tegen vorst met het juiste Cim-Tek Filter!

 

Er bestaat een groot aanbod van Cim-Tek producten in Nederland om aan landbouw en transport brandstoffiltratie te voldoen. De Cim-Tek filters zijn verkrijgbaar in verschillende opties. Op sommige modellen zijn debieten van 25 of 40 GPM beschikbaar. Cim-Tek brandstoffilters afhankelijk van welk type, kunnen roest, zand, vuil en andere deeltjes filteren uit gewone landbouwbrandstoffen: gewone en loodvrije benzine, dieselbrandstof en biodieselmengsels tot 20%. De filters zijn ontworpen voor bovengrondse brandstofopslag- en transfertanks, inclusief toepassingen met zwaartekrachtstroming.

Lees meer

Welke motorolie heb ik nodig?

Welke motorolie heb ik nodig?

Soms kan het lastig zijn om te bepalen welke motorolie je nodig hebt voor jouw voertuig. Motorolie is een essentiële vloeistof die zorgt voor de smering, koeling en bescherming van de motor. Het gebruik van de juiste motorolie is daarom cruciaal voor een optimale prestatie en levensduur van je voertuig. Sterker nog, motoren zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat bij het gebruik van een niet voorgeschreven olie niet de vraag is of er motorschade ontstaat, maar wanneer. Dat kan ik een aantal gevallen al op zeer korte termijn het geval zijn. In deze blogpost duiken we dieper in op de verschillende aspecten van motorolie, zoals viscositeit, specificaties en goedkeuringen.

Lees meer

Motip

Motip

 

Motip is expert op het gebied van spuitbussen en spuitlakken. Het merk dat zich toelegt op de productie van allerhande spuitbare smeermiddelen en verven. Doordat het merk oorspronkelijk afkomstig is uit de automotive wereld heeft het daarin ruime ervaring. Het levert ook veel hoogwaardige smeermiddelen voor de fietsindustrie.

 

Met Motip bescherm, verzorg of repareer je jouw motor-, scooter- of bromfietsonderdelen. Een vastgeroeste ketting of juist een beschermlaag aanbrengen? Met Motip zit je dan helemaal goed.

Heb jij een probleem met jouw motor? Motip heeft hoogstwaarschijnlijk de oplossing! Of je nu een additief, kettingreiniger of teflonspray zoekt, Motip heeft het in zijn assortiment.

Lees meer

Insecten op je autoruit!

Insecten op je voorruit? Zo verwijder je ze snel en gemakkelijk!

In de zomermaanden is het een bekend fenomeen: insecten die tegen je voorruit aanvliegen en daar blijven plakken. Niet alleen kan dit je zicht belemmeren, maar het kan ook schadelijk zijn voor je auto als de insectenresten niet op tijd worden verwijderd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze vervelende insectenvlekken snel en gemakkelijk te verwijderen.

Lees meer

Hydraulische olie voor een cabriokap

Hydraulische olie voor een cabriokap

Waarom heeft een cabriokap hydraulische olie nodig?

Cabrioletauto's zijn geliefd om hun open dak, waardoor bestuurders en passagiers kunnen genieten van de vrijheid en het plezier van het rijden met de wind in hun haren. Een essentieel onderdeel van een cabriolet is de cabriokap, die zorgt voor bescherming tegen weersinvloeden wanneer het dak gesloten is. Om het openen en sluiten van de cabriokap soepel te laten verlopen, is hydraulische olie nodig.

Lees meer

Uitbreiding bij Eurol!

 

Nieuw bij Oliehandel.NL: Uitbreiding van het Eurol Specialty Lube PL assortiment

Wij brengen jullie graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Eurol. Als leverancier van Eurol introduceren we graag de twee nieuwe varianten van de Eurol Lube PL met SYNGIS Technology: een foodgrade variant én een biologisch afbreekbare variant. Met deze twee nieuwe Specialty varianten is de Lube PL, bekend om de droge, antislijtage en kruipende smeereigenschappen, nu voor veel meer toepassingen beschikbaar.

De Eurol Lube PL FD en Lube PL BIO, zijn verkrijgbaar in een 20 liter can. In het najaar zijn beide nieuwe producten ook in een standaard 400 ml spuitbusvariant beschikbaar.

De Lube PL FD is geschikt voor incidenteel voedselcontact, terwijl de Lube PL BIO grotendeels plantaardig is en snel biologisch afbreekbaar.

Deze nieuwe producten en innovaties helpen bij het verbeteren van jullie bedrijfsvoering. Aarzel niet om contact op te nemen wanneer er vragen zijn of als je meer wilt weten over deze nieuwe producten van Eurol!

 

 

Interflon voor efficientie!

Waarom Interflon producten bestellen om efficiënter te smeren?

Efficiëntie is een sleutelwoord in de hedendaagse industrieën. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun processen te optimaliseren en kosten te besparen. Een gebied waarop veel winst kan worden behaald, is het smeren van machines en apparatuur. Het gebruik van hoogwaardige smeermiddelen kan leiden tot meer betrouwbaarheid, minder stilstand en lagere onderhoudskosten.

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 44 Next Page

Whatsapp