Blog

Screenwash in de media

Ruitenvloeistof kwaliteit & prijs

In de media;

Heb je onlangs nieuwe ruitenvloeistof gekocht? Let dan even goed op van welk merk deze is. Het zou namelijk zomaar om 'giftige' ruitenvloeistof kunnen gaan waarvoor leverancier Newco Europe en de NVWA nu waarschuwt.

 

Lees meer

Infra Relatiedagen Hardenberg 2023

Infra Relatiedagen

Op 7, 8 & 9 februari 2023 tussen 13:00 – 21:00 uur zijn er de Infra-Relatiedagen in de Evenementenhal Hardenberg. Het netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt!

Oliehandel.NL is hier aanwezig en presenteert haar producten en diensten voor de grond-, weg- en waterbouw professionals. Nieuwe machines en innovatieve oplossingen voor een duurzame infra, vragen om ontwikkelingen en nieuwe producten op het gebied van olie, smeermiddelen en overige vloeistoffen.

Lees meer

Olie en smeermiddelen advies!

Olie en smeermiddelen advies

Over olie en smeermiddelen valt heel wat te vertellen, menig monteur, coureur of privérijder heeft hier een mening over. Lees en verneem wat wij leuk vinden om met jou te delen.

Lees meer

Een vatpomp kopen

VATPOMP KOPEN?

Je bent op zoek naar een vatpomp, maar wat is nu voor jou de beste keuze?

De eerste vraag is natuurlijk voor welke toepassing jij op zoek bent naar een vatpomp.
Het maakt nogal een verschil of je een vatpomp zoekt voor smeerolie, koelvloeistof, adblue, of een dikke cardanolie. Niet iedere pomp, is dus geschikt voor alles.

Zoek jij een pomp om af en toe hobbymatig te gebruiken? Of juist een pomp voor professioneel en regelmatig, of dagelijks gebruik. Bij Oliehandel.NL vind je een uitgebreid aanbod van vatpompen.

Lees meer

Roest door pekel

ROEST DOOR PEKEL

Roestvorming ontstaat wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van water (dus ook bij vocht en condens). Het is een mengeling van ijzeroxide en hydroxylgroepen. Roesten is een vorm van corrosie van ijzerhoudende materialen zoals staal. Wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van zoutwater versneld dit het corrosie proces door de aanwezigheid van het zout. Roesten kan ook versneld worden door zuren.

Lees meer

Fijnstofmeting verplicht bij APK vanaf 01-01-2023

Fijnstofmeting verplicht bij APK vanaf 01-01-2023

Vanaf 1 januari 2023 wordt er bij de APK gecontroleerd op de aanwezigheid en de juiste werking van het roetfilter. Tot en met 2022 werd er optisch gecontroleerd, dit wordt per 1 januari vervangen door een officiële fijnstofmeting door middel van een zogeheten “deeltjes teller”.

De deeltjestest is verplicht voor alle Euro 5 en Euro 6 dieselvoertuigen (APK1 en APK2).
Wanneer er te veel roetdeeltjes worden gemeten, heb je te maken met een dieselmotor die te veel roet uitstoot en hierop wordt afgekeurd.

Lees meer

Anti-vries Advies!

RUITENSPROEIERVLOEISTOF ANTI-VRIES ADVIES    

PICK A COLOR, KID!

Oké. Even een stukkie kleuradvies voor we je meenemen in de wondere wereld van antivriesvloeistoffen of screenwashes.

Lees meer

TSL Smeermiddelen

TSL Smeermiddelen

All Star Trade International is actief sinds 1990 en gespecialiseerd in zeer hoogwaardige olie en vetten voor de industrie, landbouw, scheepvaart en automotive maar ook voor de particulier. TSL smeermiddelen zijn gebaseerd op een unieke formule van additieven in minerale olie die frictie van draaiende metalen sterk reduceert. De bijzondere eigenschappen van TSL smeermiddelen leiden tot stillere motoren, tandwielkasten, lager brandstofverbruik, minder slijtage en lagere temperaturen van de olie en onderdelen.

Lees meer

WINTERTIPS VOOR DIESEL

WINTERTIPS VOOR DIESEL

De winter met haar koude periode, lage buitentemperaturen en vorst staat nu toch echt weer voor de deur. In deze tijd van het jaar zien we toch vaker problemen met bijvoorbeeld verstopte brandstoffilters.

Dieselolie heeft bij lagere temperaturen en vorst de eigenschap om te gaan kristalliseren. Nu bevriest diesel niet van het 1 op het andere moment. De stap ervoor, noemen we vlokken en dat kan je maar beter voorkomen. Wanneer het vlokken begint en de dieselolie verder afkoelt, ontstaan er zoveel vlokken dat het brandstoffilter “vol” komt te zitten en problemen gaat veroorzaken.

Lees meer

Veilig en comfortabel rijden in de herfst en winter!

Veilig en comfortabel rijden in de herfst en winter!

Juist in de herfst en winter is het belangrijk om veilig onderweg te zijn met jouw auto. Natuurlijk zijn er heel veel factoren die invloed hebben op omstandigheden als regen, mist, ijzel, vorst en sneeuw.

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 42 Next Page

Whatsapp