Blog

Additievenadviseur

Additieven voorkomen kosten, maar welke heb jij nodig?

Sinds een aantal jaren merken we dat het gebruik van additieven enorm is toegenomen. Zeker na de komt van de E10 benzine zien we de omzet sterk stijgen van ons additieven aanbod. Door de veranderingen in brandstoffen (Bio toevoegingen om C02 uitstoot te verlagen) treden er meer verontreinigen op in brandstofsystemen. Door het gebruik van de juiste additieven (er zijn nogal wat verschillende brandstofsystemen) kan je deze verontreinigingen voorkomen, of verhelpen bij storingen. Maar additieven doen en kunnen meer! Bij het gebruik van de juiste additieven, kunnen ze brandstof besparend werken en kan je zorg je voor een optimalisatie van olie, brandstof- en koelsystemen.

Lees meer

Leibaanolie

Leibaanolie

Leibaanolie wordt veelal gebruikt voor de smering van leibanen van bewerkingsmachines. Om Stick-Slip (schokkende bewegingen of haperingen) op de leibaan te voorkomen, is het van groot belang een olie te gebruiken met een hoog hechtingsvermogen. Leibaanolie is een type olie wat hiervoor is ontwikkeld en bevat een hoog hechtingsvermogen.

Lees meer

Keep it cool!

KEEP IT COOL, OLIEHANDEL GET YOU TE BEST!

Een coolant of koelvloeistof, is een kant en klaar koelmiddel gemaakt van een bepaald type glycol gemengd met gedemineraliseerd water en verschillende additieven.

Zo heb je bijvoorbeeld koelvloeistoffen gemaakt van een Mono Propyleen Glycol (MPG) of Mono Ethyleen Glycol (MEG). Andere mogelijkheden zijn silicaathoudende koelvloeistof of silicaatvrije koelvloeistof. Ook de benamingen van koelvloeistoffen verschillen, al hebben een aantal merken wel overeenkomsten en kan je vaak uit de naam opmaken waarvoor de koelvloeistof geschikt is.

 

 

Lees meer

WD40

WD40, welke klusser is er niet groot mee geworden?

WD‑40 Multi-Use Product beschermt metaal tegen roest en corrosie, kruipt in vastzittende onderdelen, stopt piepen, stoot vocht af en smeert vrijwel alles. Het verwijdert zelfs vet, vuil en meer van de meeste oppervlakken.

Al 65 jaar helpt deze formule bij het oplossen van onderhoudsproblemen van doe-het-zelvers, vakmensen en industriële gebruikers. Verkrijgbaar in verschillende varianten, voor elke klus een bus! Met meer dan duizenden mogelijke toepassingen en toepassingen die elke dag nog worden ontdekt, is het niet gek dat het product wel in elk huishouden, werkplek of garage te vinden is..

Lees meer

Gaat er een lampje branden?

Waarschuwingslampjes zijn er niet voor niets!

 

Het is niet aan te raden om zomaar een dashboardlampje te negeren wanneer deze gaat branden. Het is een melding van iets wat aandacht nodig heeft. De urgentie wordt aangegeven door de verschillende kleuren van de lampjes.

  • Groen: systeem of functie ok
  • Wit: aanwijzing
  • Geel of oranje: waarschuwing, zo snel mogelijk controleren
  • Rood: serieuze waarschuwing; direct actie ondernemen (stoppen, controleren, verhelpen)

Lees meer

De additieven van Putoline!

 

Door onder andere de komst van E10 benzine is het gebruik van additieven de laatste jaren flink toegenomen.

Additieven zorgen voor bescherming, reiniging en optimalisatie van olie-, brandstof- en koelsystemen. Wanneer je additieven gebruikt kan dit zorgen voor een lager brandstofverbruik en een tragere slijtage. Mooie voordelen uiteraard. Maar welke additieven zijn er eigenlijk precies en waarvoor dienen ze?

In deze blog lees je hoe de additieven van Putoline werken!

Lees meer

Het motorseizoen gaat van start!

Het motorseizoen is weer begonnen!

De eerste mooie dagen hebben we inmiddels gehad en het begint natuurlijk gelijk weer te kriebelen! Het voorjaar staat voor de deur en natuurlijk heb je dan als motorrijder zin om de weg op te gaan en om weer te kunnen genieten van de vrijheid en je motor.

Lees meer

Vaarseizoen in zicht!

Het vaarseizoen staat weer voor de deur!

De echte bootliefhebber kijkt er natuurlijk al lang naar uit, maar nu is het echt zover!  

Het vaarseizoen gaat weer van start! Om veilig en onbezorgd te kunnen varen  is het nu tijd om alles na te lopen. Ook al is je boot “winterklaar” weggezet, dan nog adviseren we om alle belangrijke punten te checken voor de start van het nieuwe seizoen.

Lees meer

Smeerpot en specialty vet

Besparingen met “De Smeerpot en Specialty vet”

Het doorsmeren van alle denkbare mechanische onderdelen gebeurd vaak te weinig en te laat.
Dit met alle kostbare gevolgen van dien. Vaak een kwestie van “geen tijd”, “vergeten” of “druk druk druk”, we kennen het allemaal. Toch is op tijd smeren met het juiste vet van groot belang voor het behoud van machines en het voorkomen van onnodige reparaties of erger nog; stilstand. Een automatische smering met behulp van een zogenaamde smeerpot is dan een eenvoudige, maar zeer doeltreffende oplossing!

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 38 Next Page

Whatsapp