Brandstoffilters

Zowel auto’s met diesel als benzine motoren beschikken over een brandstoffilter. De brandstoffilters uit het assortiment van Oliehandel.nl zijn verkrijgbaar van verschillende merken, voor verschillende type auto’s. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten van het brandstoffilter uit ons assortiment? Lees dan verder onderaan deze pagina. We vertellen u er namelijk graag meer over.

Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een brandstoffilter?

In iedere auto zit een brandstoffilter, ongeacht of u een diesel- of benzineauto heeft. U vindt het filter tussen de brandstofleiding. Het filter reinigt de brandstof voordat deze in de motor geïnjecteerd wordt. Als u benzine of diesel tankt, is dit in principe al gefilterd. Maar er kan altijd vocht of vuil in de brandstof terechtkomen.

Als de brandstof niet gefilterd wordt, of als het brandstoffilter niet goed functioneert, kunnen ongewenste deeltjes de motor binnendringen. Er kan daardoor schade ontstaan aan de brandstofpomp en aan de injectoren. Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren of uw brandstoffilter nog goed werkt.

Wanneer moet u de brandstoffilters vervangen?

De levensduur van een filter voor de brandstof is ongeveer 40.000 kilometer. Rijdt u niet zo vaak? Dan wordt het vaak iedere twee of drie jaar vervangen. Het wordt ook aangeraden om het product bij elke oliewissel te vervangen. Daarnaast zijn er een aantal waarschuwingssignalen die aan kunnen geven dat uw brandstoffilter vervangen moet worden:

  • De prestaties van de motor nemen af;
  • Er is weinig vermogen;
  • De motor start niet;
  • Uw brandstofverbruik neemt toe;
  • Uw motor werkt niet stabiel, of is schokkerig.

Zelf de brandstoffilters vervangen

Het brandstoffilter kunt u eenvoudig vervangen. Voordat u begint, is het belangrijk dat u weet of u brandstoffilters voor diesel of benzine nodig heeft. Als u dit niet weet, kunt u het product op kenteken zoeken. Als u weet of u het brandstoffilters dieselfilters of benzine gaat aanschaffen, moet u nagaan of het filter onder de auto zit, of juist onder de motorkap. Dit verschilt namelijk per merk en per type auto.

Zit het brandstoffilter onder de auto? Dan kan het lastig zijn om dit zelf te vervangen. U heeft dan namelijk een brug of krik nodig om onder uw auto te komen. In dit geval kunt u het vervangen van het filter beter uitbesteden aan de garage.

Een brandstoffilter kopen bij Oliehandel.nl

Wilt u een brandstoffilter voor uw auto kopen? Dan bent u in de webshop van Oliehandel.nl aan het juiste adres. Plaatst u voor 10.00 uur een bestelling? Dan kunt u de producten de volgende werkdag al op het afleveradres verwachten. Bij bestellingen vanaf €125,- profiteert u van gratis verzending.

Wit u graag meer weten?

Wilt u meer weten over het product dat u wilt bestellen? Dan helpen we u graag! Op werkdagen neemt u voor 17.00 uur telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 (0)88 0323 300. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@oliehandel.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Oliehandel.nl staat met veel enthousiasme voor u klaar.

 

 

Whatsapp