HVO diesel: Verantwoord, duurzaam én emissie uitstoot regulerend!

In de zoektocht naar alternatieve brandstoffen die minder schadelijk zijn voor het milieu, is HVO diesel een opkomende speler. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, wat betekent dat de brandstof wordt geproduceerd door plantaardige oliën te behandelen met waterstof onder hoge temperatuur en druk. Het resultaat is een brandstof die vergelijkbaar is met traditionele diesel, maar met aanzienlijk lagere emissies.

Wat is HVO diesel?

HVO diesel is een synthetische brandstof die wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliën en dierlijke vetten. Door middel van een speciaal productieproces worden deze grondstoffen omgezet in een schonere en duurzamere variant van diesel. HVO diesel kan zonder aanpassingen worden gebruikt in bestaande dieselmotoren, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel auto's als vrachtwagens. (raadpleeg uw fabrikant.)

Duurzame kenmerken van HVO diesel

Een van de belangrijkste voordelen van HVO diesel is dat het de uitstoot van schadelijke stoffen vermindert. Volgens verschillende studies kan HVO diesel tot 90% minder CO2, fijnstof en stikstofoxiden uitstoten in vergelijking met traditionele diesel. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en vermindert de impact op het klimaat.

Bovendien is HVO diesel biologisch afbreekbaar en niet giftig voor het milieu. Dit betekent dat eventuele lekkages of morsingen minder schadelijke gevolgen hebben dan bij traditionele diesel. Daarnaast kan HVO diesel worden geproduceerd uit reststromen zoals gebruikte frituurvetten, wat helpt om afval te verminderen en het gebruik van nieuwe grondstoffen te beperken.

Goedkeuring van auto- en trekkerfabrikanten

HVO diesel heeft inmiddels de goedkeuring gekregen van verschillende autofabrikanten, waaronder Volvo, Scania en Mercedes-Benz. Deze fabrikanten hebben hun voertuigen getest met HVO diesel en hebben vastgesteld dat de brandstof veilig kan worden gebruikt zonder nadelige effecten op de prestaties of levensduur van de motor.

Ook trekkerfabrikanten zoals John Deere en New Holland ondersteunen het gebruik van HVO diesel in hun machines. Dit opent de deur naar duurzamere landbouwpraktijken waarbij minder emissies vrijkomen tijdens het werk op het veld. Wil jij weten of jouw voertuig of machine HVO diesel kan gebruiken, raadpleeg de dealer op neem contact op met Oliehandel.nl

Kleurloos of blauw

Een veelvoorkomende vraag over HVO diesel is of het kleurloos of blauw is? Het kan beiden. Onder de naam blauwe diesel wordt er een blauwe kleurstof aan toegevoegd. Wij van Oliehandel.nl leveren u een kleurloze variant, die helder is.

Conclusie

HVO diesel is een veelbelovende optie voor het verminderen van de emissies van voertuigen en machines. Met zijn duurzame kenmerken en goedkeuring door fabrikanten, biedt HVO diesel een haalbare oplossing om de impact op het milieu te verminderen zonder grote aanpassingen aan bestaande motoren en grote investeringen in machine/wagen park.

Als bedrijven kunnen we bijdragen aan een schonere toekomst door te kiezen voor duurzamere brandstoffen zoals HVO diesel. Samen kunnen we de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen en streven naar een betere leefomgeving voor onszelf en toekomstige generaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Maak een account aan via deze link en krijg dagelijks onze brandstofprijzen in de mail.

Wij nemen dan contact met u op.

Whatsapp