ONDERHOUD AAN JE MESTINJECTEUR

ONDERHOUD AAN JE MESTINJECTEUR

ONDERWERP: Kosten besparing

  • Geen stilstand meer in het seizoen
  • Minder gebruik van het smeermiddel
  • Verlengde smeerinterval / minder arbeidsuren

 

De tijd van mest uitrijden komt er weer aan. Door het juiste onderhoud en de juiste smering kan je stilstand en slijtage voorkomen. Schijfkouterlagers van een mestinjecteur zijn onderhevig aan extreme belasting en komen continue in aanraking met zand, mest en water. Onder andere ammoniak in de mest geeft een alkalische reactie die onbetwist corrosie veroorzaakt. Dit in combinatie met zand, water en extreme mechanische belasting, veroorzaakt een steeds terugkomend slijtagepatroon. Als gevolg hiervan ontstaat de noodzaak om de lagers aan het begin of einde van het seizoen te vervangen, wat tot hoge kosten leidt. Daarnaast komt stilstand tijdens het werkseizoen door extreme belasting ook regelmatig voor.

De omstandigheden kunnen we niet veranderen, maar bij gebruik van het juiste smeermiddel kunnen we met minder vet door uitgestelde smeerintervallen en minder vaak vervangen van onderdelen zeker helpen in het besparen van de kosten. Duurzaamheid op z’n best, niet alleen voor het milieu, maar ook voor eigen portemonnee. “Leuker kunnen we het niet maken!"

Om dit verantwoord te realiseren, adviseren we een mede hiervoor ontwikkeld vol synthetisch smeermiddel. Eurol Grease CS-2/103-S is hiervoor de oplossing. Eurol Grease CS-2/103-S is bestand tegen de invloeden van zuren, zout, zand en water. Dit vet creëert een uitstekende en uniek beschermende smeerfilm in de lagers wat de levensduur ervan aanzienlijk verlengt. Deze beschermlaag met haar bijzondere eigenschappen voorkomt dat gronddeeltjes rechtstreeks in contact komen met de lagers. Deze worden namelijk geheel ingekapseld door de syngis formule van dit vet en reduceert zo significant de slijtage door schurende grondelementen. Omdat het vet, water en de mest geheel worden afgesloten bij gebruik van de CS-2/103-S, wordt de levensduur van de lagers dusdanig verlengd, dat vervanging aan het begin of einde van het seizoen niet meer noodzakelijk is.

“Mooi verhaal” horen we je denken,dat klopt! Gelukkig spreken wij uit ervaring en staan wij 100% achter de formule van de CS-2/103-S, een innovatie uit de reeks Syngis producten welke verkrijgbaar zijn bij Oliehandel.NL

Share:

Whatsapp