Welke olie moet er in mijn boot?

 

 

 

Het vaarseizoen begint weer!

Welke olie heb ik nodig voor mijn boot? Dat is één van de meest gestelde vragen in deze periode. Wanneer wij advies geven voor een marine-olie volgt direct de tweede vraag; Zit er verschil tussen een motorolie voor een boot en een motorolie voor een auto?

Daar zit zeker verschil in, dat wil niet zeggen dat je geen “gewone” motorolie voor bepaalde bootmotoren kunt gebruiken.

Het is wel zo dat voor veel motoren een speciale marine-olie beter is. Het verschil zit hem voornamelijk in de toevoegingen aan de basis olie welke deze een marine-olie maakt. Bij motorolie welke speciaal geschikt is gemaakt voor bootmotoren & buitenboordmotoren zit het verschil bijna altijd in de extra bescherming tegen corrosie en de manier van koelen.

De prijzen van deze specifieke marine-oliën liggen iets hoger ten opzichte van “gewone” motoroliën, terwijl het voor de levensduur en onderhoudskosten van je motor altijd een voordeel oplevert. De keuze is dan toch snel gemaakt?

Ben jij benieuwd welke olie er voorgeschreven wordt voor jouw inboard of outboard motor? Wil jij de laagste prijs voor deze olie? Dat weet jij in een paar muisklikken bij Oliehandel.nl.

Op de homepage, via productadvies, weet je binnen enkele muisklikken precies welke olie er voor jouw boot is voorgeschreven en zie je direct de laagste prijsaanbieding. Je kunt direct op het product van jouw keuze klikken en bestellen.

Zo hoef jij dus geen verstand van olie te hebben, om toch zeker te weten dat je een verantwoorde keuze hebt gemaakt voor jouw boot! Ook nog eens voor de laagste prijs.

Zo wordt het zeker een heel mooi vaarseizoen!

 

Share:

Whatsapp