Voorjaar en motorrijden

VOORJAAR & MOTORRIJDEN

We hebben dit jaar al heel even mogen proeven van het mooie weer, maar het echte voorjaar staat voor de deur. Dit betekent dat motorrijders staan te popelen om de weg op te gaan. Om te kunnen genieten van de vrijheid en hun motor.

Natuurlijk moet “het gevoel” weer even komen. Neem daar even de tijd voor! Je kunt je optimaal voorbereiden door wat kleine oefeningen (slalom, achtjes rijden, remmentest en uitwijkmanoeuvre) op een geschikt terrein of parkeerplaats te doen.

Vergeet niet, dat in het voorjaar, ook al schijnt de zon, het wegdek vaak nog erg koud is. Dit heeft zeker invloed op de grip van je banden!

 

Vanzelfsprekend zorg je als motorrijder dat je motor technisch 100% in orde is voor jouw veiligheid en die van je medeweggebruikers. Remmen, banden en verlichting zijn gecheckt. Olie & filters zijn vervangen. Je accu is opgeladen en je kleding, laarzen en helm in prima conditie.

 

Tot slot wil je natuurlijk dat je motor er piekfijn uitziet. Na een stoffige winterslaap is er hier nog wel wat te doen. Om te beginnen ontdoe jij je motor eenvoudig van het stof en oud vuil door hem te wassen met een goede cleaner die jouw motoronderdelen niet aantast. Daarna kan je hem eventueel poetsen en in de wax zetten. Je motor is zo goed beschermd tegen vuil en ziet er weer op en top uit. Voor regelmatige wasbeurten adviseren wij een shampoo met wax te gebruiken. Neem eens een kijkje op Oliehandel.nl voor onderhouds- en schoonmaakproducten voor je motor en motoruitrusting. Check ook even de producten van S100.

S100 heeft echt alles wat jij nodig hebt om je spullen netjes te onderhouden.

 

Oliehandel.NL wenst jou veel fijne en veilige kilometers toe!

 

 

Share:

Whatsapp