Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

StarVind hier uw product!


Warning: getimagesize(/home/oliehandel.nl/oliehandel_ssh//files/2/blog1346674210NJgrBvgUDvbRGbZEP477Bw==.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/oliehandel.nl/oliehandel_ssh/app/views/oliehandel/blog/view.php on line 12

Warning: Division by zero in /home/oliehandel.nl/oliehandel_ssh/app/views/oliehandel/blog/view.php on line 13

Tips om het oliepeil te

 Waarom uw olie peilen? Dat leggen wij u graag uit en ook waarom u de olie "moet" peilen.

De motor en aandrijvingen van uw voertuig kunnen simpelweg niet zonder olie of met te weinig olie hun taak goed uitvoeren. De olie zorgt ervoor dat deze delen soepel en gesmeerd blijven draaien. Zodra er geen of te weinig smeermiddel in zit, kan dit forse tot onherstelbare schade aan deze delen toebrengen.
Wij leggen u graag uit hoe u olie te peilen:

Het voertuig of machine moet in horizontale positie staan. U kunt het oliepeil best meten als de motor koud is, want alle olie zit dan in het motorcarter. Als u het oliepeil wilt meten terwijl de motor nog warm is, moet u wachten tot de motor ten minste vijf minuten uitgeschakeld is. Trek de meetstok uit de opening en veeg de olie van de meetstok met een schone en droge doek of papier. Stop de meetstok opnieuw in de opening in het carter en haal hem er opnieuw uit. Het oliepeil moet tussen de maximum- en de minimuminkeping liggen. Vul nooit meer dan 'n halve liter olie bij per keer. Indien u het maximumpeil overschrijdt, kan dat schade veroorzaken.

Stel een vraag
Geef je mening