Vragen over smeeradvies? Bel met: 088 0323300

Mijn winkelwagen

0
€ 0,00

StarVind hier uw product!


Warning: getimagesize(/home/oliehandel.nl/oliehandel_ssh//files/2/blog13717993785380759-pompbediende-holding-rode-lap-controle-oliepeil.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/oliehandel.nl/oliehandel_ssh/app/views/oliehandel/blog/view.php on line 12

Warning: Division by zero in /home/oliehandel.nl/oliehandel_ssh/app/views/oliehandel/blog/view.php on line 13

Olie peilen voorkomt dure reparaties

Motorolie zorgt niet alleen voor smering, maar ook voor koeling, afdichting en reiniging van uw motor en beschermt bovendien tegen corrosie. Zonder olie kan de motor van uw auto niet werken. Dus hoe, en wanneer moet u het olie peil controleren?

De auto moet op een vlakke ondergrond staan. Het oliepeil kan het beste gemeten worden als de motor koud is, de meeste olie zit dan in het motorcarter.
Als u het oliepeil wilt meten met een warme motor, moet u na het afzetten van de motor zeker nog tien minuten wachten. Als u de peilstok uit het blok haalt, veeg dan met een schone doek de olie van de peilstok. Plaats de peilstok terug in het motorblok en haal deze er opnieuw uit.
Het oliepeil moet tussen het maximum en het minimum van de aanduiding liggen.

Vul nooit bij tot boven het maximumstreepje. Een te hoog oliepeil kan tot ernstige motorschade leiden. Inhoud tussen de 50% en 75% afgelezen op de peilstok is een “standaard”.  Eventueel bijvullen met de juiste olie. Met onze olie adviseur kunt u heel eenvoudig de juiste olie vinden.
Vul het kenteken in van uw auto en u ontvangt binnen enkele seconden alle informatie.
Ook voor alle andere voertuigen en/of motoren vind u via onze online adviseur 24/7 de juiste smeermiddelen.
TIP:
Check naast het oliepeil ook uw ruitensproeierantivries en koelvloeistof, deze kunt u zelf gemakkelijk bijvullen en direct mee bestellen wanneer u olie nodig heeft.

Auteur: Wilco Temmink